** Batman’ın Petrol Orta Okulu’nda 8. Sınıf öğretmeni Mehmet Emin Gülmüş, ders ortasında üç kişinin satırlı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Sağ eline 10 dikiş atılan Gülmüş: “Bir öğrenciye sessiz ol dedim. Sınıfı basan yakınlarının saldırısına uğradım” dedi…


DERS ORTASINDA SALDIRI
Gürültü yapan bir öğrenciye ‘sessiz ol’ dediği gerekçesiyle yakınlarının satırlı-bıçaklı saldırısına uğrayan 8. Sınıf öğretmeni Mehmet Emin Gülmüş’ün saldırı olayını dört eğitim sendikası kınadı. Cumhuriyet mahallesindeki Petrol Orta Okulu 8. Sınıf öğrencisi Gülmüş, öğle saatlerinde 8/C sınıfında gürültü yapan bazı öğrencileri uyardı. İsmi açıklanmayan bir kız öğrencinin yakınları olduğu ileri sürülen üç kişinin satırlı ve bıçaklı saldırısında sağ elinden yaralanan öğretmen Gülmüş: “Öğrenciyi uyardım ama bir anda yakınları tarafından sınıf basıldı. Satır ve bıçaklarla üzerime yürüdüler. Kendimi korumaya çalıştıysam da sağ elimden yaralandım. Elime 10 dikiş atıldı. Saldırganlardan davacıyım” dedi. Olaydan sonra gözaltına üç kişi serbest bırakıldı.


SENDİKALARDAN TEPKİ
Saldırının olduğu okul bahçesi önünde bir araya gelen dört eğitim sendikasının başkanı olayı protesto ederek, kınadı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şafi Özperk, Özgür Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Sevinçer ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Aykan Sarıkaya, Petrol Orta Okulu öğretmenleriyle birlikte olaya tepki gösterdi. Sınıfta saldırıya uğrayan öğretmenin olayını protesto eden sendika başkanları: “Eğer bir daha benzeri bir saldırı gerçekleşirse işi bırakma eylemine kadar gideceğiz. Okullarda özel güvenlik elemanlarının görevlendirilmesini istiyoruz. Temennimiz bu olayların son bulmasıdır. Her şeyden önce eğitimci, iş ortamında huzur istiyor” diye konuştu. Ortak açıklamanın ardından eğitimciler, sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim