**Batman Belediyesi ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokolle öğrencilerin yemekleri karşılanacak. ‘Askıda yemek’ uygulamasının ayırım yapılmaksızın tüm öğrenciler için uygulanacağını belirten Vali ve Başkanvekili Hulusu Şahin; “Öğrencilerin ödediği kısım Belediyemizce karşılanacak” dedi.

ASKIDA YEMEK UYGULAMASI
Batman Üniversitesi öğrencilerinin yemek ücretleri Batman Belediyesi tarafından karşılanacak. Üniversitenin başlattığı ‘askıda yemek’ kampanyası kapsamında tüm öğrencilerin yemek gideri Belediye tarafından karşılanacak. Batı Raman kampüsünde düzenlenen programda iki kurum arasında protokol imzalandı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir; “Batman Üniversitesi öğrencileri için hazırlanan ‘askıda yemek’ uygulaması için bir aradayız. Üniversite öğrencilerinin yemeklerinin bir kısmı devlet katkısıyla karşılanıyor, diğer kısmı da öğrenci tarafından karşılanmaktadır. Bu uygulama ile öğrencilerin karşıladığı kısmı Belediye tarafından karşılanacak. Protokolü imzalıyoruz. Valimiz Hulusi Şahin’e şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“TÜM ÖĞRENCİLER YARARLANACAK”
Daha sonra konuşan Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin ise; “Rektörlüğümüzün başlattığı kampanyaya biz de Belediye olarak gücümüz oranında destek veriyoruz. Protokol ile Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi’nin bütün öğrencilerinin öğle yemeğini üstlenecek. Ayırım yapmaksızın öğrenci paylarını biz ödeyeceğiz. Öğrencilerimiz yemeklerini ücretsiz yiyebilecek. Bu eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerimize katkı sunmuş oluyoruz. Maddi durumuna bakılmaksızın sadece öğrenci olması yeterli, hiçbir ayırım olmadan yemek ücretlerini karşılayacağız” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim