** Doğalgaz kullanamayan dar gelirliler, havaların serinlemesiyle birlikte odun pazarının yolunu tuttu. Odunun tonu 550, ithal kömürün tonu ise 1000 liradan alıcı buluyor.

YAKACAĞA DİKKAT
Batman-Siirt çevre yolu güzergahındaki Odun Pazarı, soğuk havaların başlamasıyla hareketlendi. 50’ye yakın esnafın bulunduğu pazarda odun tonunun geçen yıla göre 50 lira artış gördüğünü belirten İhsan Durmaz: “Batman’ın Sason, Kozluk ile Siirt’ten gelen odunun tonunu 550 liradan satıyoruz. Geçen yıla göre 50 liralık bir artış oldu. Daha çok orta gelirliler ve doğalgaz kullanmayanlar bu mevsimde pazarın yolunu tutuyor” dedi.

KÖMÜRE 100 TL ZAM
İskenderun’dan getirilen ithal kömür tonunun da 1000 liradan alıcı bulduğu odun pazarında kaçak kömüre izin verilmiyor. Geçen yıl ithal kömürün 900 liradan satıldığını belirten esnaflar, şöyle konuştular: “Kömüre göre daha çok odun satıyoruz. 250 kilo alan da var 1000 ton alan da var. Bu yıl daha çok odun satıyoruz. Geçen yıla göre ithal kömürün satışında düşüş var. Havalar soğudukça müşterilerimiz artacak. Batı illerinden çalışma döneminden gelen dar gelirliler yakacak alıyor.” (Abdullah Türeli-Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim