**Batman’da konferansta katılan Ak Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk: “Bu coğrafyayı Oded Yinon planına kurban etmek istiyorlar. Dünya boranları son engel olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni görüyor. Bu planı okuyun, o zaman askerimizin ve polisimizin verdiği mücadelenin öylesine bir mücadele olmadığını anlarsınız” dedi.

ESKİ VEKİL’DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi, Yedi Hilal Derneği Batman Şubesi ve Güney Su Derneği’nin ortak düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekatı ve Ortadoğu’nun Geleceği’ konulu konferansa konuşmacı olarak Ak Parti eski Milletvekili Metin Külünk katıldı. Kültür Merkezindeki programa Vali Hulusi Şahin, protokol üyeleri ve kalabalık topluluğun katıldı. Konferansta konuşan eski Milletvekili Külünk, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek: “Bu coğrafyayı kimliksizleştirmek isteyenlere karşı dimdik ayakta durduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Zor bir coğrafyadayız. Ama bu coğrafya bizim kaderimiz. Ne mutlu bize, çok şükür bu coğrafya Hz. Ömer’den bu yana çok şükür hanifliğin kalesi. Bu coğrafyanın beklenileniyiz” dedi.

“ODED YİNON PLANINI OKUYUN”
Külünk, şöyle devam etti: “Bu mücadelenin temeli hanif kimliğimize karşı, ateşin çocuklarının açtığı savaştır. Ateşin çocuklarının savaşıyla karşı karşıyayız. Peki, hedefleri ne? Bu coğrafyayı Oded Yinon planına kurban etmek. Oded Yinon planı paramparça olmuş Türkiye, Suriye, Irak ve İslam coğrafyasıdır.  Dünya boranlarının son engel olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti çökertilerek başka engel kalmasın istiyorlar. Bu planı okuyun, o zaman askerimizin ve polisimizin verdiği mücadelenin öyle sıradan bir mücadele olmadığını anlayacaksınız. Barış Pınarı Harekâtını gerçekleştirmeseydik, bilin ki Oded Yinon planının gerçekleşmesinin önünde engel kalmayacaktı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim