** Pazar günü akşam saatlerinde 9 katlı binanın üzerinden atlayarak yaşamına son veren 20 yaşındaki Yakup Kangül’ün babası 55 yaşındaki İhsan Kangül: “Yakup en küçük çocuğumdu. İntihar edecek hiçbir sorunu yoktu. O gün çok neşeli bir şekilde eve gelmişti. Olayın şokundayız” dedi.


** 35 Yıldır Şirinevler mahalle muhtarlığını yürüten Remzi Adsan: “İki hafta art arda ilk defa mahallemizde intihar vakası yaşanıyor. Bu çağda gençler çok hassas. Her şeye rağmen yaşam güzeldir. Bir yası kaldırmadan ikinci yası tutuyoruz” diye konuştu.

BİR SORUNU YOKTU”
Batman’ın Şirinevler mahallesinde evli ve dört çocuk babası 55 yaşındaki İhsan Kangül, önceki gün 9 katlı apartmandan atlayarak yaşamına son veren küçük oğlu Yakup’un intiharına anlam veremediğini söyledi. Olaydan 20 dakika önce Yakup’un eve geldiğini ifade eden gözü yaşlı baba Kangül: “Pazar günü Yakup şık giyinmişti, traş da olmuştu. Yeni kıyafetler almıştı. Ortanca oğlum nişanlı. Ama Yakup’un ne nişanlısı ne de sözlüsü vardı. İki gün önce kız arkadaşı olduğunu öğrendim. Yakup, içine kapanıktı” dedi.


ARKADAŞINA MESAJ ÇEKTİ!
İntihar etmeden kısa bir süre önce Yakup’un, cep telefonundan ‘Xalo’ isimli yakın arkadaşına ‘Siz keyfinize bakın. Ben öbür dünyaya gidiyorum’ içerikli mesaj gönderdiğini de belirten İhsan Kangül: “Yakup’un arkadaşı mesajı alır almaz 9 katlı binaya çıkıyor. Müdahale ediyor ama engelleyemiyor. Uzun süredir o inşaatın bu şekilde bırakılması yanlıştır. Eğer inşaat çevresinde önlem alınmış olsaydı belki de oğlum aramızda olacaktı” diye konuştu.


İKİNCİ YASI TUTUYORUZ”
35 Yıldır Şirinevler mahalle muhtarlığı yapan Remzi Adsan ise ikinci intihar vakasının şokunda olduklarını söyledi. 1 Aralık 2013 tarihinde Bismil-Çöltepe köyünden Batman’a gelin gelen 3 aylık evli Hülya Olgar’ın intiharının ardından 20 yaşındaki Yakup Kangül’ün intihar etmesinin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Adsan: “35 Yıldır muhtarım. İki intihar olayını da peş peşe yaşadık. Bir yası kaldırmadan ikinci yası tutuyoruz. Bu çağda gençler çok hassas. Her şeye rağmen yaşam güzeldir. İnşallah ne mahallemizde ne de Batman’ın başka bir mahallesinde bir daha intihar vakası yaşanmaz” dedi.

Editör: TE Bilişim