**3200 Nüfuslu Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in eski yerleşim yerinde direnen Belediye, önümüzdeki aylarda yeni yerine taşınacak. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Sultan Süleyman caminin tahliye işlemleri nedeniyle eski Belediye binasının olduğu bölgede çalışma nedeniyle ayrılacaklarını kaydetti.
BELEDİYE TAŞINIYOR
Raman dağı eteğindeki yeni Hasankeyf yerleşim birimine yerleşen ilçe teşkilatların dışında kalan Hasankeyf Belediyesi de önümüzdeki aylarda yeni adresine taşınacak. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, henüz yeni binayı teslim almadıklarını ifade etti. Sultan Süleyman camisi ile külliyenin tahliye işlemlerinin önümüzdeki yılın son aylarında planlandığını kaydeden Başkan Kusen; “Eski binamızı DSİ ile yeni bina için takas yapacağız. Ramazan ayından sonra Belediye binamızı yeni yerleşim birimine taşıyacağız ama bir şartımız var. Eyyübi ve Artuklu mimarisinin olacağı bir tadilatının yapılmasını talep edeceğiz. Yeni yerleşim birimindeki yeni binayı bu haliyle alma gibi bir düşüncemiz yok” dedi.


“YENİ YERLEŞİM BİRİMİNDE SORUNLAR VAR”
Başkan Kusen, şöyle devam etti; “Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde şu anda sadece temizlik hizmeti veriyoruz. Diğer hizmetler bize ait değil. Elektrik aboneleri bile Özel İdare’ye ait. 710 Konut yapılıyor. Yollardan tutun da kaldırımlara kadar bir yığın sorunun olduğu yeni yerleşim biriminde bazı sorunların çözülmesini istiyoruz. Bu şartlarda nasıl hizmet verebiliriz diye düşünüyoruz. Ağır tonajlı araçlar, hala konutların yapımını sürdürdüğü için yolları geçilmez duruma getirmiş. Çalışmalar tamamlandıktan sonra mevcut yolların yeniden ele alınmasını istiyoruz. Belediye eski binasında daha fazla kalma gibi bir esprimiz de kalmadı.” (Fikri Arslan)

 

Editör: TE Bilişim