**Batman’ın yeni imar alanı olarak belirlenen Akça köyü çevresinde 3 bin kişi tapu beklerken, Güney Raman çevre yoluna komşu Kardelen mahallesine de 11 katlı yapı izni çıktı.

KÖYLÜLERİN TAPU BEKLENTİSİ
Son nüfus sayımı ile birlikte kent merkezi nüfusu 440 bine çıkan Batman’da yeni imar alanları, Doğu ve Güney Raman çevresi olarak belirlenirken, yapılara 11 kat izni de çıktı. Yaklaşık 1.5 yıldır toplulaştırma ve 18. Madde çalışmaları tamamlanan Akça (Tılmız) köyü çevresinde belirlenen yeni imar alanında 3 bine yakın gayrimenkul sahiplerinin gözü tapuya çevrildi. Batman-Hasankeyf karayolu çevresinde yer yer 250 ila 500 metreye ulaşan yeni imar alanında yapılara 11 kat ruhsat izni verildi. Tapuların ise Mart ayına kadar verileceği gelen haberler arasında.

GÜNEY RAMAN ÇEVRE
YOLUNA 11 KAT İZİN
Emekli TOKİ konutları olarak bilinen Kardelen mahallesine yakın bölge olan Güney Raman çevre yolu civarına da 11 katlı bina izni çıktı. Çağrı Merkezi ve yeni stadyumun bulunduğu alana yakın yere yapılması planlanan 500 yatak kapasiteli yeni hastaneye de Vali Hulusi Şahin, ‘yeşil’ ışığı da yakmıştı. Yeni yapılaşmanın adreslerinden olan Güney Raman çevre yolunda da şimdiden bazı inşaat firmalarının bazı konut projelerine yönelik hazırlıklar yaptığı da öğrenildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim