**Bölgede işsizliğin yüksek olduğu iller arasında yer alan Batman’da son bir yılda 107 Bin 807 kişiye 72 Milyon 289 Bin 369 TL yardım yapıldı. Yardımdan yaklaşık 22 bin sığınmacı da yararlandı.

NAKDİ, KÖMÜR VE GİYİM YARDIMI
Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2017’de rekor yardım gerçekleştirdi. Nakdi, aş, kömür ve giyim yardımından 107 Bin 807 dar gelirli yararlandı. Suriyeli 22 Bin kişinin de yardımlardan yararlandığı Batman’da Vakıf, kış mevsimiyle birlikte 22 Bin 666 dar gelirliye de 750’şer kilo Kütahya Linyit kömürünün dağıtımına başladı. Vali Ahmet Deniz’in desteğiyle Vakıf bünyesinde açılan Sosyal Market’te de her gün dar gelirli öğrencilere giyim ve ayakkabı yardımı da yapılıyor.

VAKIF HER GÜN AKINA UĞRUYOR
TÜİK’in verilerine göre merkez nüfusu 402 bin olan Suriyeli ve çevre köylerle birlikte şehir merkezinde yarım milyonluk nüfusun 3’te 1’i sosyal yardımlardan yararlanıyor. Günde ortalama 100-150 kişi Vakfın yardımlarından yararlanmak için başvuruda bulunuyor. Dar gelirli aileler, eğitim ve çocuk yardımı alabilmek için de kayıtlarını güncelliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 15-20 kişilik ekiple gerçek ihtiyaç sahiplerini araştırdığını belirten Vakıf Müdürü Beşir Arslan: “Yardımlar büyük titizlikle ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor” dedi.

YAŞLILARIN GİYSİ VE HALILARI YIKANIYOR
Batman’da daha önce kurdukları çamaşırhanede yaşlı ve kimsesizlerin ev eşyalarının da yıkandığını belirten Vakıf Müdürü Arslan, şöyle konuştu: “Kent merkezinin dört bir yanında tespit ettiğimiz dar gelirli ailelerin evlerine 5 kişilik yıkama ekibi her gün ulaşıyor. Yolluk, battaniye ve diğer giysileri görevliler tarafından yıkandıktan sonra tekrar adreslere teslim ediliyor. Son üç ayda 200’e yakın dar gelirlilerin eşyaları ‘Temiz eller, sağlıklı yaşam’ projesi kapsamında yaşlılarımıza evde bakım hizmeti de veriyoruz.” Öte yandan Kütahya linyit kömürünün dağıtımına başladıklarını da ifade eden Arslan: “5 bin aileye yaklaşık 1500 ton kömür dağıtımı yapıldı. Ay sonuna kadar 17 bin ton kömür 22.666 aileye ulaştırılacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim