**Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Yeniçağlar (Zila) köyü, nüfus olarak ilçeyi yakaladı. Muhtar Medeni Şanlı; “Kış öncesi yollarımızın asfaltlanması az da olsa bizi rahatlattı” dedi.


SOKAKLARA STABLİZE
Kozluk’un Yeni Çağlar (Zila) köyü ilçe nüfusunu yakalamasına rağmen beklediği hizmetlere kavuşamıyor. Batman ve ilçeleri arasında en büyük köyün Yeniçağlar olduğunu belirten muhtar Medeni Şanlı; “Sorunlarımız çok. Köy içindeki su şebekesinin çalışmaları yüzünden sokaklarımız köstebek yuvasına dönüştü. Konuyu getirdiğimiz il genel meclis üyeleri sayesinde en azından kışı çamursuz geçireceğiz. Büyük bir yerleşim birimiyiz ama sorunlarla boğuşuyoruz” dedi.


ÇALIŞMALARI İZLEDİLER
İl Genel Meclis Başkanvekili Kadri Yıldırım ve Metin Yalçın, Yeniçağlar’da sokakların stabilize çalışmalarını yerinde inceledi. Özel İdare’ye bağlı ekiplerle görüşen Yıldırım ve Yalçın; “Önümüz kış ve yağışlı havaların olduğu bir mevsimdeyiz. Çalışmaların hızlandırılması için Öze İdare ekiplerinin hafta sonu demeden çalışmaları gerekiyor. Köylerin sorunlarını çözmenin gayreti içindeyiz” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim