SALGINDA İYİ SINAV VERİYORUZ
Haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında Batman’daki düşüş devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, 15-21 Şubat haftasına ait il il vakaları açıkladı. Batman’da vaka sayısı 12.49’dan 8.71’e düştü. Haftalık haritaya göre, vaka sayısının az olduğu dört il’den biri de Batman. Vaka sayısı Şırnak’ta 7.82’den 3.91’e, Hakkari’de 9.55’ten 3.21’e ve Batman’da da vaka sayısı 12.49’dan 8.71’e düştü.

BATMAN, ÖRNEK GÖSTERİLEN İL
Haftalık 100 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında Batman’daki düşüşe de dikkat çeken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, tedbirlere uyma çağrısını yineledi. Bakan Koca; “Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normale dönmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız” çağrısında bulundu.

“İŞİ ŞANSA BIRAKMAYACAĞIZ”
Vaka sayılarındaki hızlı artışla yaz aylarında kritik iller arasında gösterilen Batman, alınan ek tedbirler ve sıkı denetimle salgınla mücadelede başarıyı yakaladı. “İşi şansa bırakmayacağız” diyen Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin, şunları kaydetti: “Covid-19’la mücadelede Batmanlı hemşerilerimizin verdiği destek için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmadan, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda gereken hassasiyeti göstermeye devam etmelerini rica ediyorum.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim