**Batman’ın Çamlıtepe mahallesinde kafasına sert cisimle vurularak telef olan tilkiyi gören hayvanseverler ‘şok’ yaşadı. Gercüş ilçesinde ise vurduğu dağ keçisini sosyal medyadan paylaşan bir kişiye ise 27 Bin 770 TL para cezası verildi

TİLKİYİ KAFASINDAN VURDULAR
Batman’ın Çamlıtepe mahalesi Yaşar Kemal Orman parkı bitişiğindeki 4014 sokakta kafasına sert bir cisimle vurulan tilkiyi gören hayvanseverler, manzara karşısında ‘şok’ yaşadı. Kış mevsiminde aç kalan tilkilerin, Batman’ın çevresindeki dağlardan kent merkezine gelebileceğini belirten Doğa, Koruma ve Milli Parklar ekipleri, vurulan tilki ile ilgili çevredeki mobbessa kameralarını incelemek için çalışmalara başladı. Avcıların belirli zamanlarda tilki avına çıkabileceğini belirten Mili Parklar Müdürlüğü yetkilileri: “Büyük ihtimalle kafasından vurulan tilki belki de çevrede bir küme girdiği sırada kafasına vurularak telef olmuş olabilir. Avcılık belgesi olmayanlar avlama yapamaz. Belirli zamanlarda tilkiler avlanabilir. Tilkiyi vurmanın cezası 2 Bin TL’den başlıyor” dediler. Öte yandan Çamlıtepe mahallesindeki bazı hayvanseverler, tilkinin sert cisimle vurulmasına tepki göstererek: “Bir de yanına ekmek bırakan uyanıklar var. Bu manzara dehşet verici.”

DAĞ KEÇİSİNİ VURDU, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Batman’ın Gercüş ilçesindeki dağlarda sık görülen dağ keçisini vuran bir kişi sosyal medyada görüntüleri paylaşınca para cezası ile karşılaştı. Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, dağ keçisini vuran bir kişinin görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine harekete geçti. Bir kişi hakkında yasal işlem yapıldığını belirten Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, şunları kaydettiler: “Nesli gittikçe tükenen dağ keçisinin korunması için gerekli uyarıları yapıyoruz ama maalesef bilinçsiz kişiler dağ keçisini vurmaya devam ediyor. Sosyal medyadan görüntüleri paylaşan kişi hakkında hem yasal işlem yapıldı hem de 27 Bin 770 TL’lik bir para cezası uygulandı. Koruma altındaki yabani keçilerin korunması için sık sık avcılara da gerekli uyarıları yapıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim