*Bu yılın başlarında yapımına başlanılan Kira alanındaki mesire alanı mükemmel bir görünüme kavuştu. Vali Ahmet Deniz, mesire alanındaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

MESİRE ALANI EL ŞEKLİNDE OLACAK

1. ve 2. Etap çalışmalarının yaklaşık 2 milyon 780 bin TL'ye mal olan Beşiri Kıra dağındaki Batman'ın yeni mesire alanı el şekli figürünü andıracak. Engelli ve yaşlıların da yararlanabileceği yeni mesire alanında 3. etap çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacak. Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Valimiz sayın Ahmet Deniz'in üzerinde titizlikle durduğu 3. etap çalışmasına yakında başlayacağız" dedi.

500 DÖNÜMLÜK ALANI KAPSIYOR
Batman ile Beşiri ilçesini birleştirecek yeni mesire alanında çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Önceki gün beraberinde il yöneticileri ile birlikte kira dağındaki mesire alanına çıkarma yapan Vali Ahmet Deniz, DİKA’nın desteklediği ve Özel İdare’nin yaptığı Kira’daki mesire alanında incelemelerde bulundu. “Elini Uzat, engel olma” temasıyla inşa edilen mesire alanını dolaşan Vali Deniz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yeni mesire alanının önümüzdeki yıl hizmete açılacağı bildirildi. Mesire yaklaşık 2 milyon 750 bin TL’ye mal olacak. 3. Etap çalışmasına önümüzdeki yıl başlanılacak.

MESİRE ALANINDA HER ŞEY VAR
500 Dönümlük alanda yapılan mesire alanında çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlandığını kaydeden Vali Deniz: “Mesire alanı toplam 500 dönüm alan üzerine inşa edildi. Mesire alanında 70 adet kamelya, oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanları yapıldı. Büyük bir kısmı tamamlandı. Piknik alanın tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız, aileleriyle birlikte rahat bir ortamda piknik yapabilecekleri ve zaman geçirebileceği bir mesire alanına kavuşmuş olacaklar” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim