*3 Yıldır görev yaptığı Sason’da yaptığı çalışmaları Batman Çağdaş’a değerlendiren Belediye Başkanı Cuma Uçar, “Yılların köklü Belediyesinde ne İmar birimi vardı nede mesai saati bitiminde telefon santrali çalışıyordu. Değişimi ilçe halkı da görüyor” dedi.

“BELEDİYE’Yİ KURUMSALLAŞTIRDIK”
AK Parti Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, ilçenin son üç yılda büyük bir değişim yaşadığını söyledi. Kınalı köyünden ilçeye getirecekleri cazibeli su ile Sason’un yıllardır çektiği su sorununun çözüme kavuşturulacağını ifade eden Başkan Uçar, Batman Çağdaş’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak içme suyunun gelmesiyle birlikte ilçede şebekenin de yenileneceğini kaydeden Uçar, şöyle devam etti: “İmar planından tutun da kentsel dönüşüme kadar bir çok projemizi 2018 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesinde de yanımızda olan Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi’ye teşekkürü bir borç biliyoruz.”

“BİRÇOK PROJE HAYAT BULDU”
Başkan Uçar, 2018’de yeni Kültür Merkezi’nin de programa alındığını hatırlattı. 3 Yıllık süre içerisinde yeni stad, halı saha, mesire alanı, modern çocuk parkı ve 15 Temmuz aile parkının da ilçeye kazandırıldığını anımsatan Başkan Uçar, “Tüm mahallelerimiz arasında hem köprü, hem de menfezler yapıldı. 60 bin m2’lik alana parke taşı yapıldı. Araç filomuz zenginleşti. 10 bin m2’lik alana isnat duvarı çekildi. Sosyal-kültürel faaliyetler kapsamında ilçemizin marka ürünleri olan bal, ceviz ve çileği tanıttık” diye konuştu.

“OLMAYAN BİRİMLERİ AÇTIK”
Sason Belediyesi’nde olmayan birimleri de oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Uçar, “Belediye bünyesinde İmar bölümü kurduk. İnşaat ve Çevre Mühendisleri ile 4 yıllık mimar aldık. Alo 110 İtfaiye hattı adı altında itfaiye birimi kurduk. Daha önce mesai bitinden sonra Belediye kapanıyordu. Ne santral çalışıyordu nede İmar konusunda Belediye, ilçe sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap veriyordu. Her şeyden önce ilçede Belediye’nin varlığını ön plana aldık. Kurumsallaşmada mesafe aldığımıza inanıyorum. Daha önce Belediye’de bir jeneratör bile yoktu. Bu çalışmalar nereden nereye geldiğimizi gösteriyor” dedi. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim