** Geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden iş adamı Necat Nasıroğlu için anma programı düzenleyen Batman Üniversitesi’nin ‘Bir Memleket Sevdalısı Necat Nasıroğlu’ panelinde konuşan Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman: “Ben de Nasıroğlu ailesinin bir ferdiyim. Çok çalışkan ve saygılı olan merhum Necat amca bir rol modeldi” dedi.

** Vali Hulusi Şahin, iş adamı merhum Necat Nasıroğlu’nun ektiği müteşebbis ruhunun Batman’da yaşadığını belirterek; “Bolu’nun nasıl bir İzzet Baysal’ı varsa Batman’ın da Necat Nasıroğlu’su var. Onun sayesinde yatırımlar burada boy göstermiş” dedi.

NASIROĞLU UNUTULMADI
Geçen yıl vefat eden Batmanlı hayırsever iş adamı Necat Nasıroğlu için ‘Bir Memleket Sevdalısı Necat Nasıroğlu’ konulu anma panelinin yapıldığı Batman Üniversitesi konferans salonu dolup, taştı. Vali Hulusi Şahin, BJK Kulüp Başkanı Fikret Orman, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, eski Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Müftüsü Turgut Erhan ve bazı il yöneticilerinin katıldığı ‘Necat Nasıroğlu anma programı’nda konukları Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu, Ferhat Nasıroğlu ve Nasıroğlu ailesi karşıladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programının açılış konuşmasını Batman Üniversitesi Rektörü Prof . Dr. Aydın Durmuş yaptı.

“FAKÜLTE BİNASINI YAPTI”
Teknoloji fakültesinin kurulmasıyla birlikte Elazığ Fırat Üniversitesi’nden Batman'a geldiğini belirten Prof. Dr. Durmuş, şöyle konuştu: “Batman'a ilk geldiğimde işadamı merhum Necat Nasıroğlu ile tanıştım. Buraya atandığım için çok mutlu olmuştu. O anı hiç unutamıyorum. Necat amca burada mühendislik fakültesi binasını yaptı. Necat amca fakülte binasının bitişiğine yaptığı ormanlık alana gözü gibi baktı. O çam ağaçlarının büyümesinde onun katkısı inkar edilemez. Geçen hafta kaybettiğimiz Hacı Reşat amcayı da rahmetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun.”

“BATMAN’DA NASIROĞLU VAR”
Daha sonra konuşan Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesinin düzenlediği örnek programı övdü ve hayırsever iş adamı merhum Necat Nasıroğlu’nun bir rol model olduğunu ifade etti. Vali Şahin: “O’nu tanımadım ama onu tanıyor gibiyim. Ektiği tohumların yeşerdiğini görüyorum. Bu şehrin pozitif yanı var. Diğer illeri göz önünde bulundurduğunuzda Batman çok farklı bir kategoride. Yatırımcılara arsa yetiştiremiyoruz. OSB’de 37 Parseli daha paylaşacağız. Her şeyden önce burada rahmetli Nasıroğlu’nun ektiği müteşebbis ruhu var. Bu şehirde 20 bini kişi ekmek kazanıyor. 7 Yıl önce bunlar yoktu. Bu yatırımın gerçekleşmesinde başta merhum Nasıroğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bolu’nun bir İzzet Baysa’ı varsa, Batman’ın da Necat Nasıroğlu'su var” diye konuştu.

“NAZİK VE SAYGILIYDI”
Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ise panelde iş adamı merhum Necat Nasıroğlu ile yaşadığı anılarla anlattı. Başkan Orman, şunları kaydetti: “Hacı Reşat Nasıroğlu amcayı da kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah Necat amcayı da, Reşat amcaya da gani gani rahmet eylesin. Necat amcayı beraber yaşadığımız bazı anılarla anmak istiyorum. 12-13 yaşındaydım, Işık Lisesi'ni birlikte okuduğum Muzaffer Nasıroğlu'nun bana gösterdiği fotoğraftan Necat amcayı tanıdım. Traktörün başında bir tarafta Muzaffer, diğer yanında ise Ferhat vardı. Aslında o fotoğraf çok şey ifade ediyordu. Her şeyden önce Necat amca çok nazik ve saygılıydı. Bana 'Fikret bey' derdi. Yağcılıktan hiç hoşlanmazdı. Bugün aramızda olsa belki bu ortamdan rahatsız olurdu. Kazanç elde edin, mücadele edin diye nasihat ederdi bize. Ortağımız olan Yunanlılarla ortaklık yaptık. O ailenin barışını bile sağladı. Mekanı Cennet olsun” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim