** Madde bağımlılığına karşı etkin mücadele içinde olduklarını söyleyen Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç; “Son üç yılda 3 tonunu üzerinde esrar ve 200 kiloya yakın kristal hap ele geçirdik. Topyekun mücadele ettiğimiz uyuşturucunun kökünü kazıyacağız” dedi.

NARKOTİK MEMUR SAYISI ARTIRILDI
Batman Kent Konseyi toplantısında uyuşturucu maddeyle mücadelede güvenlik görevlilerinin etkin çalışmasına dikkat çeken Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, önemli mesajlar verdi. Batman’da uyuşturucuya başlama yaşının 15’e kadar düştüğüne dikkat çeken Kıraç; “Diğer illere göre maalesef uyuşturucu başlama yaşı bizde daha düşük düzeyde. Uyuşturucuya karşı topyekün mücadele için daha önce 40 olan narkotik ekip sayısını 70'in üzerine çıkardık. Son yıllarda üç tonun üzerinde esrar ve 200 kilo kristal hap ele geçiren ekiplerimiz iki gün önce de 70 kişiye uyuşturucu satan 18 kişiyi gözaltına aldı. Gözlem altına alınanların sorgusu sürüyor” diye konuştu.

ÜÇ MAHALLEDE PEŞ PEŞE OPERASYON
Batman kent merkezinde uyuşturucu operasyonunun en çok Seyitler, Kültür ve Bahçelievler mahallelerinde sürdürdüklerine dikkat çeken Müdür Kıraç, şöyle devam etti: “Uyuşturucu operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyoruz. Mahalle buluşmalarına ağırlık verip muhtarlardan da alacağımız destekle bu işin üstüne gideceğiz. Bu illetin alıcısı da satıcısı da var ne yazık ki. Bizim üzerimize düşen satıcılara ‘aman’ vermemek. Uyuşturucunun kökünü kazıyana dek mücadelemiz devam edecek. Milli Eğitim başta olmak üzere tüm katmanlardan destek istiyoruz. ‘En iyi narkotik polis anne’ projesi kapsamında annelerimizle de toplantılar düzenleyip uyuşturucu bağımlılarına fırsat vermeyeceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim