**Bölgede meyve ve sebzede ürün çeşitliğiyle öne çıkan Batman ve yöresinde yılın nar hasadına başlanıldı. Batman Fernas Gıda, 150 ton nar alımı yapmayı planlıyor.

NARDA ERKEN ÜRÜN
Bölgedeki uygun iklim nedeniyle bu yıl erken hasadına başlayan nar, üreticilerin yüzünü güldürüyor. Bölgede sayılı meyve suyu fabrikalarında olan Fernas Gıda Batman, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa’da hasadına başlanılan nar alımına başladı. Bu yıl verimin yüksekliği nedeniyle yaklaşık 150 ton nar almayı planlayan Fernas Gıda fabrikası yetkilileri: “Bölgedeki illerden topladığımız narları soğuk hava deposunda topluyoruz. Daha sonra Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edeceğiz” dediler.

NAR ÜRETİCİSİ FİYATTAN MEMNUN
Bölgedeki nar üreticileri bu yılki üretimden memnun olduklarını belirterek: “Narda dönüm başı ortalama 2 ton verim elde ediyoruz. Bu yıl nar fiyatı 3 ila 5 TL arasında değişiyor. Geçen yıla göre nar üretimi daha iyi durumda” diye konuştular. Öte yandan komşu il Siirt’in Şirvan ilçesine yetişen ve ‘zivzik’ olarak bilinen nar üreticilerin yüzünü güldürdü. Batman’ın Sason ilçesine bağlı köylerde de nar hasadına başlayan köylüler bahçelerindeki narı hem sattı hem de kış mevsimi için stokladı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim