** Batman M tipi cezaevindeki 15 hükümlünün Tekirdağ F tipi cezaevine nakil edilmesine Batman’daki STK temsilcileri, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.


NAKİLDEN AİLELERİN BİLE HABERİ YOK”
Batman M Tipi cezaevindeki siyasi 15 hükümlü ve tutuklunun, kapasite yetersizliği gerekçe gösterilerek Tekirdağ F tipi cezaevine nakil edilmesine Batman Barosu, İHD ve Mazlum-Der yöneticileri tepki gösterdi. Baro CMK merkezinde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı avukat Ahmet Sevim; “Nakil gününe kadar konuyla ilgili hükümlüler dolayısıyla vekilleri ve yakınları nakil kararından haberdar olmamışlardır. Siyasi hükümlülere uygulanan ceza sistemi ve tabi oldukları infaz rejimi bakımından oldukça sorunlu bir yaklaşım var iken, hükümlülerin ailelerinin bulunduğu yerden 1700 km uzaktaki cezaevlerine nakledilmeleri üstüne üstlük bir ceza niteliği taşımaktadır. Bu durum sadece nakledilen hükümlüler açısından değil aynı zamanda aileleri açısından ciddi zorluklar ve külfetler getirecektir” dedi.


HASTA HÜKÜMLÜNÜN
NAKLİ DURDURULDU

Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önce nakli konusunda karar verilen hükümlülerden Salih Şimşek, 58 yaşında ve engelli olduğu gibi, hipertansiyon, mide ve kalp rahatsızlıkları bulunan, engelli ve rahatsızlıkları nedeniyle kendi ihtiyaçlarını göremeyecek durumdaydı. Şimşek’in özel durumu da dikkate alınarak naklinden vazgeçilmesi konusunda gerek Baromuz gerek hükümlünün vekili meslektaşımız gerekse de Mazlumder ve İHD Batman Şubeleri, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürülğü nezdinde çalışmalar yapmış konuya ilişkin Batman Milletvekili sayın Ziver Özdemir ile görüşülmüş neticede tüm bu çabaların sonucunda Şimşek’in nakil işleminden vazgeçilmiştir. Bu konuda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyoruz.” Öte yandan Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argünağa ve İHD yöneticisi İlyas Ekinci de nakil işlemleri nedeniyle ailelerin yaşayacağı sıkıntılara dikkat çekti.


Editör: TE Bilişim