* Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, 23. Mahalle Buluşmasını Ziya Gökalp sakinleriyle gerçekleştirirken, semt sakinleri uyuşturucu ve madde bağımlılarıyla etkin mücadele edilmesini istedi. Diğer mahallelere göre az sorunu olan Ziya Gökalp'ta semt sakinlerini dinleyen Vali Şahin, "2022'de hizmetlerimiz bu semtte de devam edecek" dedi.

MUHTAR VE SAKİNLERİ DİNLEDİ

Batman'ın her mahallesine 15 günde bir konuk olan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bu kez az sorunun olduğu Ziya Gökalp'taydı. Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştiren mahalle buluşmasına Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Belediye Başkan Yardımcıları ve ünite müdürleriyle birlikte katılan Vali Şahin, muhtar Mahsum Padir'den sorunları dinledi. Hırsızlık vakaları, uyuşturucu ve madde bağımlılarına yönelik şikayetleri anlatan muhtar Padir'e, Emniyet Müdürü Kıraç istatistiki bilgilerle yanıt verdi. 2020'de uyuşturuculara yönelik 12 işlem yapıldığına işaret eden Kıraç, şöyle devam etti: "Geçen yıl ise uyuşturuculara yönelik 27 kişi hakkında işlem yapıldı. Gelen her şikayeti anında değerlendiriyoruz. Küçük çapta uyuşturucu ele geçirdik. Bunlar bir kaç gramı buluyor. Ziya Gökalp'ta ciddi bir hırsızlık olayı yok. Hırsızlık olayında da yüzde 13'lük bir düşüş söz konusu."

"KABLO HIRSIZLIĞI YAYGIN"

Kıraç şöyle konuştu: "Maalesef kablo hırsızlığı oldukça yaygın. Bu konuda kimseyi suçladığımız yok. Kablo hırsızlığına karışanlara tutuklama olmayınca biz de bir şey yapamıyoruz. Ekiplerimiz eziyet çekiyor ama tutuklama sıfır denecek düzeyde." Daha sonra söz alan Vali Şahin, açıktan hırsızlık olayının Türkiye'nin de gündeminde olduğunu belirterek, "Bu konuda yeni bir yasal mevzuat gündemde" dedi. Mahalle muhtarı Padir, semtteki hurdacıların şehir dışına çıkarılmasına da yeşil ışık yakan Vali ve Başkanvekili Şahin, "Önümüzdeki günlerde sektörel buluşmada bu konuyu ağırlıklı olarak gündeme getireceğiz. Biz de hurdacılara yönelik bir çalışma planlıyoruz" dedi.

"SANAT SOKAĞI ADINA YAKIŞIR HALE GELECEK"

Mahalle sakinlerinin isteklerini dile getirdiği buluşmada ünite amirleri not alırken, muhtar Mahsum Padir, Sanat Sokağı'nda iddaa vb. gibi oyunların oynandığına işaret etti. Sanat sokağını eski manzaradan kurtarmak için mücadele ettiklerine dikkat çeken Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanat sokağının eski hali içler acısıydı. Sanata yönelik etkinliklerin yapılmasına yönelik çabalarımız oldu. Burayı daha da normalleştireceğiz ancak semt sakinleri de üzerlerine düşeni yapmalı. Sanat Sokağı girişinde kadınların ücretsiz spor salonlarından yararlanması için yakında bir spor salonu açmayı da planlıyoruz." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim