DUAYEN GAZETECİDEN ANLAMLI MESAJLAR
Yaz etkinlikleri kapsamında İz Tv yönetmeni ve Bir gün Gazetesi Yazarı Nazım Alpman ile İz Tv Görsel Yönetmeni Burcu Camcıoğlu’nu konuk eden Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, bir etkinliğe daha imza attı. Cemiyet bahçesindeki etkinlikte duayan gazeteci Alpman, gazetecilik etiğine dikkat çekti. Gazeteciliğin temelinin muhabirlik olduğunun altını çizen Nazım Alpman; “Muhabirlik gazeteciliğin en üst basamağıdır. Yıllarca Milliyet’te röportajlar yaptım. Hiç bir zaman muhabirlikten uzaklaşmadım. Hala muhabirlik yapan eski gazeteciler arasındayım” diye konuştu.
GÖRSELLİK ÖNEMLİ BİR ALAN
İZ Tv Görsel yönetmeni Burcu Camcıoğlu, kamera çekimlerinde dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. Görselliğin TV kanallarında hem belgesel hem de habercilikte yorumsuz olarak bir çok şeyi anlattığını ifade eden Camcıoğlu, şöyle konuştu; “Bu coğrafyada eşsiz malzeme var. Belgesel çekim için konuk olduğumuz Sason’un köyleri ile Mereto dağındaki manzaraları belgeledik. Tarihi Bozika kalesi, Mereto zirvesi, buz gibi şelale suları ve ilkel köprü görüntüler bizi heyecanlandırdı. Bu görüntülere az yerde rastlanılır. Gazetecilere bu bölgede her zaman malzeme var.”




“GAZETECİLER İYİ YOLDA”
Batman yerel ve yaygın medya mensuplarının görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını da anlatan Alpman, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman’ın yerel medyasını takip ediyoruz. Yaygın basına çalışan arkadaşlarımızın büyük bir özverisi de var. Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin düzenlediği etkinliklere seve seve katılıyoruz. Sohbette arkadaşlarımızın merak ettikleri konuları açık yüreklilikle yanıtlamaya çalıştık.”
“BGYC LOKALİ ÖRNEK”
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan ve yönetim kurulunun örnek proje ve çalışmalar yaptığını da belirten Nazım Alpman; “Bölgede önemli bir misyon üstlenen Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin üyelerine yönelik düzenlediği panel ve etkinlikleri önemsiyoruz. Davet edildiğimizde buraya seve seve geliyoruz. Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ne üye olmaktan da mutluyum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim