*3 Yaşındaki Mavin Yüce’nin Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavisi devam ettiği sırada 10 kez kalbi durdu, fakat sonunda yaşam mücadelesini kazandı.

93 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 93 gün yoğun bakımda kalan 3 yaşındaki Mavin Yüce, tedavi sırasında on kez duran kalbiyle yeniden yaşama ‘merhaba’ dedi. Hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştiren Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz: “3 Yaşındaki Mavin Yüce’de kafa içi boşluklarda genişleme(hidrosefali), genel durumu bozukluğu, bilinç kaybı şikayetleri ile tarafımıza başvurulmuştu. Hastanın çocuk yoğun bakım ihtiyacı olması nedeniyle takiplerini yoğun bakımda devam ettirdik. Hastalığı kontrolsüz bir şekilde ağır ve çoklu organ yetmezliğine sebep olmuştu” dedi.

 “BÜYÜK BİR MÜCİZE”
Dr. Yavuz, şöyle devam etti; “Tedavi sırasında farklı zamanlarda olmak üzere tam 10 kez kalbi durdu ve kalp masajı yapmak zorunda kalındı. Bunun yanında diğer tüm destek tedavilerine devam edildi. Beyin cerrahisi tarafından hastalığına yönelik tedavi uygulamaları yapıldı. 93 Günlük yoğun bakım zorlu sürecinin ardından Mavin’imiz artık evinde takip edilebilecek duruma geldi. Yaşam mücadelesini büyük bir mucize ile kazandığını görmek de bize kısmet oldu. Mavin ile birlikte hastanemizde bazı ilkleri de yaşamış olduk. Uzun süre yoğun bakımda akciğer makinesine bağlı hastaların evde takibine olanak sağlayan Trakeostomi (nefes borusu açma) işlemi Batman’da çocuk hastalarda ilk defa Mavin ile birlikte hastanemizde açılmaya başlandı.”

“MİDEYE BESLENME BOŞLUĞU AÇMA İŞLEMİ”
Mideye beslenme boşluğu açma işlemini de gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Sinan Yavuz, “Ayrıca beslenme problemi olan kronik bakım hastalarının daha iyi beslenme ve enerji ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak üzere yapılan gastrostomi (mideye beslenme boşluğu açma) işlemi de hastanemizde ilk kez bir çocuk hastada uygulandı. Mavin’in 93 günlük yoğun bakım yatışında, başta Uz.Dr. Ali Avcı olmak üzere çocuk yoğun bakımda çalışan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Enver Sösuncu ve yoğun bakımda görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın büyük emeği var” diye konuştu.

“MAVİN’İMİ BANA BAĞIŞLADINIZ”
Mavin’in yaşama tutunmasında büyük emeği olan Uz.Dr. Sinan Yavuz ile tüm sağlık ekibine sevinç gözyaşları içinde teşekkür eden Anne Dilbirin Abdullah Yüce, “Bana bir hayat bağışladınız. Bu bir mucize. Allah hepinizden razı olsun” dedi. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim