** Milletvekili Ayla Akat Ata, Paris suikastıyla ilgili internet ortamına düşen ses kaydıyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi. Başbakan Erdoğan’ın cevaplandırmasını istediği önergede Ata: “MİT, Güney’e suikast emri verdi mi?” dedi.


SUİKASTI SORDU
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Paris suikastıyla ilgili iddiaları TBMM’ye taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırmasını istediği soru önergesinde Ata, özetle şu ifadelere yer verdi: “Güney'in suikastın ardından aracında bulunan pasaportuyla ortaya çıkan Türkiye ziyaretleriyle de çakışmaktadır. Belgede MİT daire başkanı Uğur Kaan Ayık'a ek olarak üç MİT yetkilisinin daha imzasının bulunduğu görülmektedir. Bu bağlamda; - İnternete düşen ve Ömer Güney'e ait olduğu ileri sürülen videonun teknik incelemesi yapılmış mıdır? Videodaki seslerin kimlere ait olduğu tespit edilmiş midir? - Ömer Güney suikast öncesinde Türkiye'ye gelişlerinde kimlerle görüşmüştür? Bu kişiler hangi kurumlara bağlı çalışmaktadır? - MİT'in Paris suikastı öncesinde Ömer Güney'le görüşmesi olmuş mudur? Olmuşsa bu görüşmelerin içeriği nedir? Güney'e suikast emri verilmiş midir? Verilmişse bu emir kimler tarafından ve nerede iletilmiştir? - Basına sızan belgede imzası olduğu görülen MİT yetkililerinin suikastla ilişkisini tespit etmek amacıyla bir soruşturma başlatılmış mıdır?”


ÇOCUK GELİNLERİ DE SORDU

Son günlerde gündeme gelen ‘çocuk gelin’ sorununu da Meclis’e taşıyan Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a soru önergesi sundu. Önergede şöyle denildi: “- Türkiye genelinde “çocuk gelin” sayısının tespiti amacıyla kapsamlı bir araştırma yapılmış mıdır? Yapıldıysa ulaşılan sayı kaçtır? Bu sayının illere göre dağılımı nasıldır? - Bakanlığınız erken yaşta evlendirildiği tespit edilen çocuklar için bu çocukların yaşadığı travmayı ve hak ihlallerini gidermek amacıyla hangi çalışmaları yapmaktadır? - Türkiye genelinde 18 yaşın altında olduğu halde çocuk sahibi olan kız çocuğu sayısı kaçtır? - Türkiye genelinde çocuk yaşta evlendirildikten sonra intihar eden çocuk sayısı kaçtır? - 2002-2014 yılları arasında çocuk yaşta evlendirilen çocuklarla ilgili açılan dava sayısı kaçtır? Bakanlığınız bu davaların kaçına müdahil olmuştur?”

Editör: TE Bilişim