*Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Müdürlüğü, mısırda rekor alıma imza attı. TMO Müdürü Abdurrahman Güneş, depo yetersizliğine rağmen mısırda son yılların en büyük alımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

HEDEF; 105 BİN TON ALIM

Yaklaşık 1 aydır mısır alımı sürdüren Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Müdürlüğü, rekor ürün aldı. 20 bin ton deponun yanısıra Arjantin’den getirilen ‘silo-bek’ torbalarda mısırın depolandığını belirten TMO Müdürü Abdurrahman Güneş, “Mevcut depolarımız yetersiz ama Arjantin’den getirilen torbalarda koruma altına aldığımız mısırda şu ana kadar 70 bin tonun üzerinde alım gerçekleştirdik. Alımlar devam ediyor. Batman, Silvan ve Kurtalan’daki üreticilerden 35 bin ton daha mısır alımı yapacağız” dedi.


BAŞFİYAT 725 KURUŞ

Batman ve yöresinde mısır başfiyatının 725 kuruş olduğunu anımsatan TMO Müdürü Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Randevulu sistemle alım devam ediyor. Bu yıl Batman’ın yanı sıra çevredeki bazı yerleşim birimlerindeki mısır üreticisinin de ürününü aldık. Yaklaşık 600 üreticiden bu yıl 105 bin ton mısır alımı gerçekleştireceğiz. Tek sıkıntımız depo yetersizliğidir. Mısır üreticisi 15 gün içinde ürününün bedelini alabiliyor. Mısır alımlarımız sorunsuz geçiyor. En geç 10 gün içinde alım sezonu kapatacağız.”

Editör: TE Bilişim