** Geçen yıl taban fiyatı 740 lira olan mısıra bu yıl 760 TL verilmesi, üreticiyi memnun etmedi. Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “20 liralık artış, çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı. Üretici, ürününü bundan böyle tüccara verir” dedi.

MISIRDA TABAN FİYAT AÇIKLANDI
Günlerdir taban fiyatının açıklanmasını bekleyen mısır üreticisi, bu yıl fiyata sevinemedi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), mısır taban fiyatını ton olarak 760 lira olarak açıkladı. Geçen yıl tonunu 740 liradan alan TMO, bu yıl ürüne ton başı olarak 760 lira verdi. Çiftçiler, ton fiyatının en azından 800 lira olarak beklediklerini söylediler. Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, mısıra yapılan 20 liralık artışın çiftçiyi sevindirmediğini ifade etti.

“ÜRETİCİ, TÜCCARA YÖNELİR”
TMO’nun taban fiyatını bu yıl erken açıkladığını söyleyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretici mısırda ton başına en az 800 lira bekliyordu. Ancak TMO’nun açıkladığı rakam, geçen yıla göre ciddi bir artış değil. TMO, piyasanın altında bir rakam açıkladı. Bu durumda üretici, ürününü tüccara teslim eder. Çünkü piyasada daha iyi fiyat veriliyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim