** Batman ve yöresinde bu yıl yüz güldüren mısır siloları doldurdu. Yaklaşık 170 bin ton mısır alımının yapıldığını belirten TMO Batman Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, Batman-Hasankeyf yolu ile Kösetarla köyündeki toprağa tonlarca mısır stoğunun yapıldığını söyledi.

MISIR YÜZ GÜLDÜRDÜ
Bu yıl beklenilen rekoltenin üzerinde ürünün elde edildiği mısır silolara sığmadı. Karayolları Şube Müdürlüğü bitişiğindeki TMO siloları mısırla doldu. Batman ve çevresindeki il ve ilçelerden bu yıl yaklaşık 170 bin ton mısır alımının yapıldığını belirten TMO Müdürü Abdurrahman Güneş: “Mısırda beklenilenin üzerinde bir rekolteyle buluştuk. Silolarımız yetersiz kalınca Hasankeyf kavşağındaki arazi ile Kösetarla köyündeki alana ‘Silobag’ sistemiyle ürün stoklandı” dedi.

PEŞİN ÖDEME SEVİNCİ
Gecen ay alımları tamamladıklarını belirten TMO Müdürü Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Mısır alanında Batman dışında Diyarbakır-Silvan, Mardin-Kızıltepe ve Siirt-Kurtalan’daki çiftçilerin ürünlerini de aldık. Ayrıca ödemelerde çiftçi rahat bir dönem geçirdi. Silolarımız ihtiyaca cevap vermeyince kiraladığımız arazilerde mısır ürününü stoklamak zorunda kaldık. Bu yıl tabiri caizse Batman ovasına bereket yağdı. Mısır diğer ürünlere göre fazla gelir getirdiği için çiftçi daha çok bu ürünü tercih ediyor.”

Editör: TE Bilişim