**AK Parti Batman İl Başkanlığı, 28 Şubat postmodern darbesinin 25. yıl dönümünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Altun; “Kadınlarımız ve genç kızlarımız, ne acıdır ki bu karanlık sürecin en büyük mağdurlarından olmuştur” dedi.

“MİLLETE FİİLİ BİR DARBEYDİ”
Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş ve partililer katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hüseyin Altun, 28 Şubat zihniyetinin bazı mahfillerde hala diriliğini koruduğunu ifade ederek, devletin çalışmalarına rağmen, darbe zihniyetinin söylemlerinin, eylemlerinin kabuk bağlayan yaralarını kanattığını bildirdi. Altun, şöyle devam etti: “Ankara sokaklarında tanklar yürütülmüş, anti-demokratik MGK kararları alınmış, ‘demokrasiye balans ayarı& denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmıştır. '1000 yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat Post-Modern darbesi ile insanlar ayrımcı, ötekileştirici, insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır. Kadınlarımız ve genç kızlarımız, ne acıdır ki bu karanlık sürecin en büyük mağdurlarından olmuştur.”

“BİN YIL GEÇSE UNUTMAYACAĞIZ^”
Açıklamanın devamında şöyle denildi; “Ülkemizde yaşanan bazı gelişmelere ve dillendirilen, mırıldanılan, hayali kurulan özlemlere bakılırsa 28 Şubat zihniyeti ne yazık ki bazı mahfillerde hala diriliğini korumaktadır. Devletimizin 28 Şubat'ın acılarını azaltmak ve iyileştirmek adına yaptığı muazzam çalışmalarına rağmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajlı darbe yılları nostaljileri, kabuk bağlayan yaralarımızı kanatmaktadır.” 15 Temmuz darbe girişiminin de vesayetçi sistemin dışa yansıyan bir sureti olduğu ifade eden Altun, vesayetçi zihniyetle mücadelelerinin her daim süreceğini kaydetti. Altun, insan haklarının, demokrasi ve değerlerin hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmaması için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini dikkat çekerek, darbelere boyun eğmeyenlere de şükranlarını sunduğunu kaydetti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim