**Canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Her halde Batman, Batman olalı böyle yer görmedi. Vali bey, bundan sonra bu çocukların en ideal şekilde vatanına ve milletine sadık yetiştirmemiz gerekiyor. Birinci derecede görev size ait” dedi.

40 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ
‘Dünya Çevre gününde Millet bahçeleri açılış törenleri’ kapsamında Batman’ın yaklaşık 40 dönümlük Millet Bahçesi de hizmete girdi. 10 İl ile birlikte hizmete giren Millet Bahçesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayın bağlantısı ile gerçekleştirdi. Video konferans bağlantısı ile Batman’a bağlanan Erdoğan’ın talimatıyla Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan açılış kurdelasını birlikte kesti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Her halde Batman, Batman olalı böyle yer görmedi. Vali bey, bundan sonra bu çocukların en ideal şekilde vatanına ve milletine sadık yetiştirmemiz gerekiyor. Birinci derecede görev size ait” dedi.

“BİNLERCE VATANDAŞIMIZ FAYDALANACAK”
Vali Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bu çocukların en ideal şekilde vatanına ve milletine sadık yetiştirmemiz gerekiyor’ sözleri üzerine; “Sayın Cumhurbaşkanım tüm mücadelemiz bu yönde. Batmanlılar bu hususta çok hassas. Güzel sonuçlar alıyoruz. Bu eser de bunu taçlandıran bir parçası oldu. Burası 150 bin nüfusun yürüyerek ulaşabileceği şehrin kalbinde bir lokasyonda. Zatı aliniz de daha önce burada miting yapmıştı. Tamamen betondan ve yok olmuş bir yerdi. Bugün ise binlerce insanımıza hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi. Batman’ın en büyük parkı oldu. Batmanlılar sizlere şükranlarını iletiyor” diye konuştu.

ÖZDEMİR: “5 MAHALLEYE NEFES OLDU”
Program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin kurulmasıyla Cumhurbaşkanımız, Millet bahçesi ve Millet kıraathanesi projelerini geliştirerek, bunlardan ilki olan Millet bahçesini Batman’a kazandırdı. Batmanlılar olarak teşekkür ediyoruz Cumhurbaşkanımıza. Batman’ın en büyük eksiklerinden biri de park, yeşil alan ve çocukların oynayabileceği spor alanlarının yoksunluğuydu. Millet bahçesiyle önemli bir eksiklik giderildi. Millet bahçesi yaklaşık 14 Milyon TL’ye mal oldu ve bir yılda tamamlandı. 5 mahalleye de nefes oldu.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim