**Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü,  öğrenciler ile birlikte Asri mezarlığında fidan dikme etkinliği düzenledi. 600 Adet fidanın ekildiği etkinlikte konuşan Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü; “Yıl sonuna kadar Batman’daki tüm mezarlıklara 10 bin fidan dikeceğiz” dedi.

ASRİ MEZARLIĞINA 600 FİDAN
Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, ‘Temiz ve Yeşil Bir Mezarlık İçin Halkımızla El Ele’ kampanyası kapsamında Asri mezarlığında 600 fidanı, toprakla buluşturdu. Fidan dikme etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şahin, Belediye Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü, Birim amirleri, Necat Nasıroğlu İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Yıl sonuna kadar tüm mezarlıkları yeşillendireceklerini belirten Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü; “Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy’un desteği ile start verdiğimiz, gelecek nesillere daha doğal, temiz, modern ve ziyaret edilebilir bir mezarlık bırakmak için Asri mezarlıkta fidan ve çiçek dikme kampanyasını başlatıyoruz. 2018 Sonuna kadar tüm mezarlıklarımızda 10 Bin adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. Şuana kadar yaklaşık 5 Bin adet fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

“MEZARLIKLARDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin ise etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek; “Batman Belediyesi olarak göreve geldiğimiz süre içerisinde mevcut mezarlıklarımızın iyileştirilmesi noktasında birçok çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizi de değerler eğitimi kapsamında, bu bilince, bu yaşta erişmeleri ve toplumsal sorumluluk bilincini kazanmak amacıyla buraya davet ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra Belediye yöneticileri, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte fidanları dikti. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim