* Batman 2015 Newroz'unu erken kutluyor. Yarın şenliklerin yapılacağı 60 dönümlük alanı Belediye ekipleri temizledi.

 

* Newroz alanında lastik yerine 5 ton odun yakılacak. Bazı STK'lar Newroz ateşi için odun pazarına yöneldi. 150 kişilik ekip bir günde alanı şenliklere hazır hale getirdi.

 

ŞENLİKLER YARIN

 

Batman 2015 Newroz şenliklerine hazır. Yarın otogar bitişiğinde kutlanacak etkinliklere DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata katılacak. Şenliklere Koma Zerdeşte Kal, Berfin Mamedova, Adana MKM'den Koma Şilten Azadi, Koma Grava Roje Şerzad ile sürpriz sanatçılar renk katacak. Saat 10.00 ile 17.00 arasındaki şenliklerde lastik yakılmaması için uyarıda bulunan HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, "Alana yaklaşık 5 ton odun getireceğiz. Çevre kirliliğin oluşmaması için bu yıl Newroz ateşimiz odundan olacak" dedi.

 

NEWROZ ALANI

 

Otogar bitişiğindeki 60 dönümlük Newroz alanı 2015'in şenliklerine hazırlandı. Yaklaşık 150 kişilik Belediye'nin Temizlik, Fen, Yol-Yapım ekibi, kilitli taş ile alandaki yama çalışmalarını bir günde tamamladı. Dün sabah saatlerinde alanın eksikliklerini gideren Belediye, Newroz'da ateş yakmak isteyenlere odun dağıtılacağını da duyurdu. Batman-Siirt çevre yolu üzerindeki oduncular sitesinde bazı STK'lar ile yurttaşlar Newroz ateşi için odun satın almaları da dikkat çekti. Alanı hazır hale getiren Belediye ekipleri, seyyar WC ile bazı acil ihtiyaç çadırları kurdu. Bu arada kentin dört bir yanındaki bilboardlar Newroz'un afişleriyle süslendi.

 

Editör: TE Bilişim