** Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik, TP’de 6 ay süreyle çalışan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 10 aya çıkarılmasının gerektiğini söyledi ve ekledi; “20 Yılı aşkın süreyle çalışan bu emekçiler unutulmamalı.”

“İŞ SÜRELERİ 10 AYA ÇIKARILMALI”
Türkiye Petrolleri’nde ortalama 20 yıl süreyle çalışan mevsimlik işçilerin sürelerinin 6 aydan 10 aya çıkarılmasını gerektiğini belirten Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik: “Bu emekçiler her dönem unutuluyor. Seçim öncesinde mutlaka bu çalışanların taleplerine kulak verilmelidir” dedi. Ülke genelinde  900 civarında mevsimlik işçinin bulunduğunu ifade eden Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yılda ortalama 5 ay 29 gün çalışan bu emekçilerimizin 20-25 yıl çalışma hizmetleri var. Her platformda bu emekçilerin çalışma sürelerinin 10 aya çıkarılmasını istiyoruz. İşveren,  bu emekçilerin çalışma sürelerini göz önüne bulundurmalıdır.”

“TPIC, MAĞDUR ETMEMELİ”
TPIC’in, Türkiye Petrolleri’ndeki tüm sondaj ve kuyu tamamlama ünitelerini devraldığına işaret eden Genel  Sekreter Tekik: “Türkiye Petrolleri’nde 175 işçi üretime geçiş yaptı. 35 İşçi de Deniz sondajında değerlendirilecek. TPIC’in şu ana kadar 300 civarında işçi alımı yaptı. Batman, Diyarbakır ve Adıyaman sahalarında petrol arama çalışmalarına başlayan TPIC’in daha önce işe dönüş davasını kazanan kalifiye işçilerinin alınmasını bekliyoruz. Ağır iş olarak bilinen sondaj da kalifiye elemanlarının görev yapmasını istiyoruz. TPIC, her şeyden önce petrol emekçilerini mağdur etmemesini bekliyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim