**Sason Çalışlar köyünde yaşamını sürdüren 2 Ermeni aileden 38 yaşındaki Cemil Kaplan; “Mereto dağı eteğindeki köyde yaşayacak Ermeni bir kızla evlenmek istiyorum” diyor.

“KÖYÜMÜ İSTANBUL’A DEĞİŞMEM”
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Çalışlar köyünde yaşamını sürdüren 2 Ermeni aileden 38 yaşındaki Cemil Kaplan, müzmin bekarlığa veda etmek istediğini söyledi. Doğup büyüdüğü Mereto dağı eteğindeki Çalışlar köyünün havası ile doğa güzelliklerini İstanbul’a değişmediğini belirten Kaplan; “Yakınlarımızın çoğu Erivan ve İstanbul’a göçtü. Amcaoğlum Arif Kaplan’la köyde kalan tek Ermenileriz. Yaşım ilerliyor. Evlenecek bir Ermeni kızı arıyorum” dedi.
“TEK ŞARTIM MERETO’DA YAŞAMASI”
Köyün son Ermenisi Kaplan, şöyle konuştu; “Babam ile aile büyüklerimin mezarların olduğu köyü terk etmek istemiyorum. İstanbul ve Erivan’daki akrabalarıma haber gönderdim. Mereto dağı eteğinde yaşayacak bir Ermeni kızla evlenmek istiyorum. Yeter ki, toprağım ile havasından kopamadığım köyde yaşamayı kabul etsin. Yaşıma uygun bir Ermeni kızla yaşamımı sürdürmek istiyorum. Mütevazi yaşamımı sürdürdüğüm Çalışlar’dan kopmak istemiyorum.”

Editör: TE Bilişim