BALPINAR’DA DEV TEMİZLİK
Batman’ın Balpınar beldesinde hayvanların en önemli mera alanı, dikenlerden temizleniyor. Balpınar Belediyesi ve Tarım-Orman il teşkilatının ortak çalışmasıyla 1100 dekarlık alanın büyük bölümü temizlendi. Beldenin en önemli mera alanının kısa sürede temizleneceğini ifade eden Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani: “Büyük ve küçükbaş hayvanlarımız dikenler nedeniyle meraya giremiyordu. Dikenli çalılar nedeniyle hayvanlar otlatılamıyor. Belediye olarak ve Tarım İl Müdürü ekipleri ile birlikte meradaki dikenli çalıları temizlemek için çalışıyoruz. Büyük bir kısmı temizlendi, birkaç gün içinde hayvanlar özgürce merada otlayacak. Bunun için bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜK KISMI TEMİZLENDİ
Çalışma hakkında bilgi veren Tarım İl Müdür vekili Müdür Kubilay Ateşal ise şunları söyledi: “Balpınar Beldesi'nde bulunan 1100 dekar mera alanında yoğun bir şekilde oluşan dikeni temizlemek ve mera alanını tekrar kullanılacak hale getirmek amacıyla, İl Müdürlüğümüz Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü teknik elemanları kontrolünde ve Balpınar Belediye Başkanlığı destekleriyle gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar yaklaşık 300-400 dekarlık alan dikenli otlardan temizlendi. Kalanı da Valimiz Hulusi Şahin ve Balpınar Belde Başkanı Hüseyin Geylani’nin desteğiyle temizlenecek. Dikenli otların temizlenmesiyle hayvanlar, bu meralardan daha fazla istifade edecektir.”

“HAYVANLAR MERAYA GİREMİYORDU
Çoban Faysal Gider, merada temizliğin yapılması nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. Çoban Gider: “Dikenli otlardan dolayı ne büyükbaş ne de küçükbaş hayvanlar meraya giremiyordu. Giren hayvanlar da yaralı bir şekilde çıkıyordu. Dikenli otların temizlemesiyle hayvanlarımızı rahat şekilde otlatıyoruz. Çalışmayı yapanlardan Allah razı olsun.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim