**Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, il teşkilatı üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İluh ıslahından kentsel dönüşüme, 500 yataklı yeni hastaneden mevcut yatırımların kapasitesinin artırılmasına dek birçok noktaya dikkat çeken Özdemir ve Gür: “İlimizin adına kronik sorunların çözüldüğü bir yıl oldu” dediler. Özdemir, şehir dışında görev yapan Doçent ve Profesörlerin Eğitim-Araştırma’da görev alması için de çağrıda bulundu.

**Kronik sorun İluh’ta kentsel dönüşüm kapsamında 500 konutun yapılacağını da belirten Milletvekili Özdemir: “20 Yıldır idealimde olda bu sorunun çözümüne artık çok yakınız. Kentsel dönüşümle hem o mahalleler gelişecek hem de Batman’ın bir ayıbı ortadan kalkacak. İluh bölgesine bir kongre merkezini de kazandırarak o bölgeye hareketlilik kazandırmak istiyoruz” dedi.

BATMANLI DOKTORLARA ÇAĞRI YAPTI
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve parti yöneticileri ile birlikte Bozooğulları Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Avukat Akif Gür: “2020 her açıdan zorlu bir yıl olsa da ilimizin bazı kronik sorunlarının çözüm bulduğu bir yıl oldu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye ve Batman’a çağ atlatan hizmetler gerçekleşti. Özellikle Eğitim-Araştırma gibi hep hayallerimizde olan bir yatırıma kavuştuk. Kangren sorunların başında gelen İluh’ta çözüme geliyoruz. Vatandaşlarımıza hizmetimiz aksamadan devam edecektir” dedi. Daha sonra değerlendirmede bulunan Milletvekili Özdemir ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadrosu için şehir dışındaki doktorlara seslenerek; “Biz siyasetçiler olarak ilimize bu önemli yatırımı kazandırarak görevimizi yaptık. Artık sırada şehir dışındaki üniversitelerde ve sağlık kuruluşlarında görev yapan Doçent ve Profesörlerimizde. Memleketinize gelip halkınız için hizmet etmenin zamanıdır” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 500 KONUT YAPILACAK”
Batman’ın 50 yıllık sorunu İluh’ta artık çözümün yakın olduğunu da ifade eden Özdemir, şöyle devam etti: “1998’de Fazilet Partisi’nde, 2009’da da Ak Parti’den Belediye Başkan adayıyken İluh sorunu hep vaatlerim arasındaydı. Sadece benim değil tüm siyasetçilerin hep vaatleri arasında yer aldı İluh. 20 20 Yıldır idealimde olda bu sorunun çözümüne artık çok yakınız. 16 Yıl yerelde iktidar olanlar bu ayıbı ortadan kaldırmadılar. İlk kez yerel ve iktidarda fikren uyuşan bir görüş var. Bu sorunu da çözmek bize nasip oldu. Valimizin de büyük çabalarıyla bu kangren sorun artık çözülüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ yaklaşık 500 konut yapacak. Bunun detayları daha sonra netlik kazanacak. İluh ve çevresindeki diğer mahallelerimiz canlanacak. O bölgeye bir de kongre merkezi kazandırmak istiyoruz.”

“İLK 6 AYDA TEMELİN ATILMASINI İSTİYORUZ”
Proje çiziminde sona gelinen 500 yataklı Devlet Hastanesi sürecine de dikkat çeken Özdemir, şöyle devam etti: “Kısa bir süre sonra proje ihalesini üstlenen firma yetkilileriyle bir araya geleceğiz. Projenin son şeklini göreceğiz. Hedefimiz 500 yataklı hastanemizin ilk 6 ay içinde temelinin atılmasıdır.” Tadilata alınan ve 160 yatak kapasitesine çıkarılan İluh Devlet Hastanesi (Eski Kadın-Doğum Hastanesi) için de olumlu mesajlar veren Özdemir; “Oradaki mevcut lojmanlar yıkıldıktan sonra hastanenin yatak kapasitesini 300’e çıkaracağız. Sağlık yatırımlarının toplandığı o bölgeye yönelik  de farklı projelerimiz var. Yeni bir millet bahçesini de o bölgeye kazandırabiliriz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim