** Hırsızların sık sık dadandığı yüksek gerilim hatlarının statik dengesini sağlayan vida ve diğer parçalarının çalınması TEİAŞ Bölge Müdürlüğü yöneticilerini bezdirdi. Son hırsızlık vakasında vidaların çalınmasıyla dev yüksek gerilim direği devrildi.

** TEİAŞ Batman 16. Bölge Müdürü Mehmet Şerif Ekinci: “Hırsızlara rica ediyoruz; böyle bir şeye tenezzül etmesinler. Küçük bir menfaat uğruna koca bir memleketi enerjisiz bırakma durumuyla karşı karşıya bırakmayın” dedi.

“HIRSIZLARA YETİŞEMİYORUZ”
TEİAŞ Batman 16. Bölge Müdürlüğü’ne ait yüksek gerilim hatlarına dadanan azılı hırsızlar, hem kentin enerji nakline engel oluyor, hem de kuruma ciddi maliyet oluşturuyor. Hırsızlar, önceki gün Batman- Kurtalan ilçesi sınırında 154 kv iletim direğindeki statik demir parçalarını çalınca dev iletim direği devrildi. Hırsızlık vakaları nedeniyle birçok bölgeye enerji vermediklerini belirten Batman 16. Bölge Müdürü Mehmet Şerif Ekinci: “Bölgemizin sorumluluk alanındaki birçok yerde buna benzer olaylarla karşılaşıyoruz. Ekiplerimizin geceli-gündüzlü çalışmasına rağmen maalesef hırsızlara yetişmekte zorluk çekiyorlar. Onlar söktükçe bizim ekipler takıyor. Fakat buna rağmen işi bayağı ilerletmişler, onların meydana getirdikleri hasarı önleme noktasında çaresiz kalıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, bu vakalarla karşı karşıya kaldıklarında mutlaka Jandarma veya Bölge Müdürlüğümüze bildirmelerini istiyoruz” dedi.

DİREKLERİN ONARIM MALİYETİ;
YILLIK 1 MİLYON TL
Her direğin onarım maliyetinin yaklaşık 100-150 Bin TL değerinde olduğu ve bu maliyetin yıl bazında yaklaşık 1 Milyon TL’yi de bulduğuna dikkat çeken Ekinci, şöyle devam etti: “Meydana gelebilecek enerji kesintisinin önlenmesi, halkımız enerjisiz kalmaması için bildirim konusunda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bizim her direkte 100-150 bine varan hasarlar meydana geliyor. Bunu yapan, vatana ihanetle eş değer bir durumdadır. Bu anlamda da hırsızlardan artık rica ediyoruz; böyle bir şeye tenezzül etmesinler. Küçük bir menfaat uğruna koca bir memleketi enerjisiz bırakma durumuyla karşı karşıya bırakmasınlar. Direklerde statik dengeye yarayan parçaların söküldüğünü görüyoruz. Bu olayın bir benzeri bir hafta önce Gercüş, Kurtalan ve Siirt tarafında çok sayıda çapraz parça sökülmesi ile hatlarımız yine devrilme noktasına gelmişti. Ekiplerimiz acil müdahalede bulundu, iletim hattının devrilmesine engel oldular. Bu hırsızlık vakalarının kuruma yıllık maliyeti 1 Milyon TL’yi buluyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim