**2020’nin son günlerine girilirken, Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Çağdaş’a özel açıklamalarda bulundu. Yeni yıl için umutlu konuşan Vali Şahin: “2021, Batman için her açıdan sıçrama yılı olacak” dedi.

**Kentin bünyevi sorunlarının çözümüne odaklandıklarına dikkat çeken Vali Şahin: “Bizim memleket sevgimiz var. İnsanlarımıza hizmet etmek istiyoruz. İnsanların derdine derman olmak istiyoruz. Başkalarına faydalı olmanın lezzeti bir başkadır” diyor.

“CİDDİ SORUNLARI ‘ES’ GEÇMEDİK”
Yeni yıla sayılı günler kala Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, 2020 değerlendirmesi ve 2021’deki hedeflerini Çağdaş’a anlattı. BGC Başkanı ve Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan ile Çağdaş yöneticisi Barış Arslan’ın ziyaret ettiği Vali Şahin, 2021 için umutlu açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 9 aydır görevlendirildiği Belediye Başkanvekilliği görevinde 9 aylık bir sürenin geride kaldığını belirten Vali Şahin: “Çok kısa sürede güzel işlere imza attık. Göreve gelir gelmez odak noktamız Batman’ın bünyevi sorunlarına çözüm aramak oldu. İçme suyu sorunu, asfalt ve yeşil alanların artırılmasına yönelik ciddi projeler gerçekleştirdik. Özellikle asfalt seriminde de rekora ulaştık. Batman’ın ciddi sorunlarını ‘es’ geçmedik” dedi.

“TEK GAYEMİZ, HİZMET ETMEK”
Memleket sevgisiyle görev yaptığını belirten Vali Şahin: “Bizim derdimiz sadece vatandaşa hizmet etmek. Hizmetten beslenen insanlarız. Herkes bunun manevi tatminini bilmez. İnsanların derdine derman olmak istiyoruz. Başkalarına faydalı olmanın lezzeti bir başkadır. Memlekete kalıcı eserler kazandırmak istiyoruz. Belediye Başkanvekiliği görevinde 9 ayı geride bıraktık. Bu kısa sürede çok büyük işlere imza attık. Hizmetlerimizin devam yeni yılda da devam edecek” dedi.

“HEDEFİMİZ ARTIK İKİNCİ OSB”
Yeni yıl öncesi yatırımcılara iyi haberler de veren Vali Şahin, mevcut OSB’de dağıtılacak 72 parselle birlikte doluluğun tamamlanacağını söyledi. İkinci OSB için bir dizi hazırlığı sürdürdüklerini de kaydeden Vali Şahin, şöyle devam etti: “Mevcut OSB artık doluyor. Yeni yılın ilk aylarında 72 parseli de yatırımcılara dağıttıktan sonra OSB artık tamamen dolacak. Bir süredir ikinci OSB için hazırlıkları sürdürüyoruz. Daha önce Batman Üniversitesi Batı Raman bölgesi yakınında bir yer belirlenmişti. O bölge için süreç çok uzadı ve yeni bir yer belirledik. O bölgenin hem alanı yetersizdi hem de farklı sıkıntıları vardı. Şimdi tamamen Hazine’ye ait bir bölge olan Çevrimova köyünün üst bölgesinde 6 Bin dönümlük bir alan için çalışmalar sürüyor. Bakanlık da talebimize olumlu baktı. 2021’in ilk dönemlerinde de ikinci OSB için olumlu sonuçlar elde edeceğiz.”

“SU DEPOSU KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKIYOR”
Özellikle yaz mevsimlerinde kent genelinde yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Şahin: “30 Yıllık ve kent merkezi 450 Bini aşan Batman’da sadece 23 Bin tonluk su deposu mevcuttu. Şimdi biz bu kapasiteyi iki katına çıkarıyoruz. Yaklaşık 21 Bin tonluk bir depoyu daha oluşturacağız. Bunlar bütçe isteyen işler. Yaklaşık 20 Milyon TL’ye mal olacak bir proje. Yine asbestli boruların değişimi de sağlıyoruz. Halk sağlığını bire bir ilgilendiren bu konu. Bu çalışmalarımız da sürüyor. Kişi başına düşen yeşil alan sayısını da artırmak için birçok bölgeye park ve yeşil alan kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk gün ‘kentin bünyevi sorunlarını çözeceğiz’ dedik. Bu doğrultuda hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“2021’İN EN BÜYÜK PROJELERİ KÜLLİYE,
KENT MEYDANI VE MİLLET BAHÇESİ”
Yeni yılda Batman’a kazandırılacak en büyük projelerin başını Külliye, Kent Meydanı ve Millet Bahçesi olduğuna da işaret eden Vali Şahin, şöyle devam etti: “2021, Batman için her açıdan sıçrama yılı olacak. Özellikle Külliye, Kent Meydanı ve Millet Bahçesi, Batman’a bambaşka bir hava katacak. Bu çalışmalar tamamlandığında kent merkezine yaklaşık 100 dönümlük yeşil alan kazandırılacak. Batman’daki Millet bahçesinin yanı sıra Hasankeyf’teki Millet bahçesi de aynı hızda tamamlanacak. Bu yatırımları bire bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yürütecek. Eski Devlet Hastanesi binasının bulunduğu bina yıkılıp, Külliye projesi içinde yer alacak. O bölgede de sosyal-kültürel donatılar yer alacak. Yeni yılda Batman adına güzel ve kalıcı eserlere imza atacağız.”

Editör: TE Bilişim