** İlçelerde aday tanıtım turlarını sürdüren BDP’liler, seçmenlerle bir araya geliyor. Kozluk’taki tanıtım töreninde konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata: “Biz Şêx Seît, Seyir Rıza, Mele Ebdullah Timoqî ve Mala Eliyê Unis’ın ailesinin torunlarıyız. Sadece Kuzey Kurdistan’da değil biz Rojhelat’ta Qazî Mihemed ve Güney Kürdistan’da Mele Mistefa’nın torunlarıyız” dedi.


KOZLUK’TA KONUŞTU

BDP Kozluk Belediye Eşbaşkan Adayları Rahşan Çarboğa ve M. Reşit Haşimİ’NİN tanıtımı Kozluk Belediye Konferans salonunda yapıldı. BDP’lilerin tam kadro katıldığı toplantıda söz alan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürtlerin yaşamı ve tarihi boyunca katliamlarla geçtiğini söyledi. Ata: “Halkımız ilk günde kararını vermiş biz ezileni kabul etmiyoruz. Hiç kimse bizim dilimizi, kültür ve sanatımızı yasaklayamaz. Kimse bize diyemez siz yoksunuz ve Kürtler yoktur. Ölmez 10 binlerce şehitlerimizin yoluyla geldik bugünlere. Kürdistan’ın şehirlerinde, ilçelerinde, beldelerinde ve köylerde halkımızın iradesiyız demişiz ve bu şekilde de belediyeleri kazanmış. Biz ne zaman dedik özgürüz o zaman belediyeleri kazandık” dedi.


ÖZGÜRLÜĞÜN SEÇİMİ”

Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer biz bugün burada oturuyorsak, Biz Şêx Seît, Seyir Rıza, Mele Ebdullah Timoqî ve Mala Eliyê Unis’ın ailesinin torunlarıyız. Sadece Kuzey Kurdistan’da değil biz Rojhelat’ta Qazî Mihemed ve Güney Kürdistan’da Mele Mistefa’nın torunlarıyız. Biz Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ın yoldaşlarıyız. Her biriniz bilmelisiniz ki; bu seçim bizim halkımız için sadece bir belediye başkanı seçmek değil. Kendi birliğimizi ve Kürdistan’daki oranımızı iktidara göstermeliyiz. Bu seçim özgürlüğümüz için çok önemlidir. Bu seçimle bir daha göstermeliyiz ki; milyonlarca Kürt halkı önderliğiyle birliktedir ve an azadî an azadî diyor.”


Editör: TE Bilişim