16 Yaşındayken oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü büyük oranda hasar gören ve bugüne kadar 38 kez ameliyat olmasına rağmen sonuç alamayan 25 yaşındaki Mehmet Vefaaddin Özçelik, yardım toplayabilmek için Valilik Dernekler Müdürlüğü’nden izin aldı.

Yardımseverlere seslenen Mehmet Vefaaddin Özçelik: “2 Yaşındaki oğlum bile yüzümü görünce korkuyor. Bodrum’da özel bir hastanede tedavimin olabileceğini öğrendim. Ancak bu ameliyat için 135 Bin TL masraf söz konusu. Hayırseverlerden destek bekliyorum” dedi.

VALİLİK’TEN YARDIM İÇİN ONAY
Batmanlı 25 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Mehmet Vefaaddin Özçelik’in büyük hasar gören yüzünün düzeltilmesi için istenen 135 Bin TL’lik masraf üzerine Batman Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü’ne yaptığı ‘yardım toplama kampanyasına’ onay çıktı. Beşevler Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Özçelik, 16 yaşında av tüfeğiyle oynadığı sırada, ateş alan silahtan çıkan saçmaların yüzüne isabet etmesiyle ağır yaralandı. Özçelik, dört yıl içinde 38 kez ameliyat oldu, ancak sonuç alamadı. Özçelik, Bodrum'da gittiği özel bir hastanedeki kontrollerde, 3 operasyonla yüzünün düzelebileceğini öğrendi. İşsiz olduğunu ve bu ameliyat için istenen parayı denkleştirmesinin mümkün olmadığını anlatan Mehmet Özçelik, Türkiye genelinde yardım toplamak için Batman Valiliği'ne yaptığı başvuru için olumlu yanıt aldı.

“OĞLUM, YÜZÜME BAKAMIYOR”
Zor günlerden geçtiğini belirten Çelik, şöyle devam etti: “Dört yılda 38 ameliyat geçirdim. Hacettepe Üniversitesi tedavimin bu kadarını yapabildi, yine de iyi bir duruma getirdi. Şu anda yüzümün daha iyi bir duruma gelme ihtimali var. Ancak maddi durumum olmadığımdan dolayı bizi destekleyecek kimsemiz de yok. Şu anda çalışamıyorum. Yüzde 93 engelli raporum var. Bodrum’da özel bir hastanede tedavimin yapılabileceğini öğrendim. Ancak ameliyat 135 bin liraya mal olacak. Bunu karşılayacak gücüm yok. 3 Şubat'ta Cumhurbaşkanımızın Batman ziyaretinde kendisiyle yüz yüze görüştüm. Daha sonra görüşmem sonrasında Valilik yardım kampanyasına izni verdi. Belki bir hayırsever katkı sağlar, destek olur. Benim için değil sadece çocuğum için, ailem için destek istiyorum. Oğlum bu halde beni gördüğü zaman korkuyor. Ben bu korkuyu gördüğüm zaman endişeleniyorum. Hayata karşı hiçbir pozitif durumum kalmıyor.” Öte yandan Mehmet Çelik için oluşturulan yardım hesabı ise şöyle: “IBAN-TR280001001694593866425006” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim