** Dünya Çevre günü öncesinde hizmet binasının ihata duvarını ‘mavi’ renk ve çevre figürleriyle buluşturan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar: “Mavi bulvar projemize, Cizre caddesi ile Hasankeyf güzergahındaki esnafı da katacağız” dedi.

BULVARA ÇEVRE FİGÜRLERİ
Batman Çevrecilik ve Şehircilik İl Müdürlüğü, hafta sonu kutlanacak 5 Haziran Dünya Çevre günü öncesinde 160 metre uzunluğundaki ihata duvarını, doğanın renkleriyle süsledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, Bayındır mahallesi Cizre caddesindeki kurum binasını iki haftada mavi renkle boyattıklarını söyledi. ‘Mavi bulvar projesi’ne hizmet binası yakınındaki Tüpraş ve Botaş kuruluşlarının da destek verdiğini belirten Yaşar: “Önerimize kurum yöneticilerinin de desteği bize moral oldu. Güzergahtaki esnafların da işyerlerini mavi renge dönüştürmesini isteyeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLER, FIRÇALARI KONUŞTURACAK
Cumartesi ve Pazar günü ‘çevre etkinliği’ kapsamında ihata duvarına doğanın figürlerini yansıtacak öğrencileri konuk edeceklerini de ifade eden İl Müdürü Yaşar, şöyle devam etti: “Resime ilgisi olan öğrenciler, mavi zemin üzerine doğanın figürlerini yansıtacak. Doğayı ifade eden mavi boyayı yansıttığımız ihata duvarını gören bazı mahalle sakinleri, bahçe duvarları ile konutların duvarlarına çekebilecek mavi boya talepleriyle karşılaştık. Bu da bizi mutlu etti.”

Editör: TE Bilişim