*Batman’da Covid-19’la mücadele kapsamında artan vaka sayısının düşülmesi için yürütülen denetim çalışmaları artırıldı. Vaka sayısının en yüksek olduğu kentte, polis ekipleri işlek caddelere girişte vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıyor.

*Maske takmayan vatandaşlara bundan böyle cezai işlem uygulanacağını belirten Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, “Ekiplerimiz, yaptıkları denetimlerde vatandaşları maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıyor. Maskeye takmaya da cezai işlem uyguluyor” dedi.

“HAYATIMIZ DEĞİŞTİ”

7-13 Ağustos’u kapsayan haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok korona virüs vakası Batman, Diyarbakır, Rize, Bingöl ve Siirt’te görüldü. Tedbirlere uyulmadığı için vaka sayısının arttığını söyleyen bazı vatandaşlar, “Kendimizi biraz daha sıkabiliriz, en azından kurallara uyabiliriz. Sokakta yaşlısı da genci de maskesiz dolaşması dikkat çekici. Korona virüse alıştık herhalde. Bu Covid başımıza bela oldu. Hayatımız değişti, alt üst oldu” diye konuştular.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Maske ve sosyal mesafeye dikkat ettiklerini belirten bazı vatandaşlar, şunları söylediler: “Maske takıyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz. Kalabalık yerlerden gitmiyoruz, seyrek yerlerden gitmeye çalışıyoruz. Son günlerde vaka sayısının artmasıyla çevremizde bu hastalığa yakalanan hatta ölenler oldu. İnsanlar maalesef tedbirlere uymuyorlar, herkesin tedbirlere uyması lazım. Birkaç ay öncesinde Batman, mavi bayrağı taşıyan il’di. Tekrar mavi rengi yakalamak için herkes üzerine düşeni yapmalı.”

“HER GÜN ÖLEN İNSANLARI DUYUYORUZ”

Batman kent merkezinde yaşayan vatandaşların çoğunun maske ve mesafe kuralına dikkat ettiklerini söyleyen duyarlı bazı vatandaşlar, “Batman’a çevredeki yerleşim birimlerden gelenlerden kaynaklanıyor. Bu bulaşıcı hastalığa karşı herkes üç altın kurala uymalıdır. Bu bulaşıcı hastalık tüm dünyada varsa biz de korunmak zorundayız. Her gün ölen insanları duyuyoruz, demek ki var. Herkes aşı da olmalı. Aşı ihmal edilmemeli” dediler.

“MASKE TAKMAYANA CEZA YAĞACAK”

Turgut Özal bulvarı başta olmak üzere kentin işlek cadde ve güzergahlarda ekiplerinin maske ve HES kodu denetimini sıklaştırdıklarını işaret eden Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, şunları kaydetti: “Ekiplerimiz, cadde girişlerinde ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) kodu uygulamasını sürdürüyor. Özellikle vatandaşlarımızın maske ve mesafe kuralarına uymalarını istiyoruz. Maske takmayanlara ceza işlemler anında yapılıyor. Bundan böyle denetimleri daha da sıklaştıracağız.” Öte yandan polis ekipleri, kentte gündüz ve gece demeden denetimleri sıklaştırdığı gözlendi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim