**Batman Çayı kenarındaki 180 dönümlük alana 1.800 ağaç ekimi yapıldı. Batman’ın marka projesi, Batman Çayı’na hayat verecek.

180 DÖNÜMLÜK ALANA 1.800 AĞAÇ
Batman Çayı’na komşu olan marka projelerden İstiklal Parkı’nın 1. Etap çalışmaları şekillenirken, 180 dönümlük alana 1.800 adet ağaç dikimi yapıldı. Yapımını BETAŞ firmasının üstlendiği İstiklal Parkı’nda çınar, ters dut, süs eriği ve kara ağaç gibi Batman’ın iklim şartlarına uygun 10 farklı ağaç türü toprakla buluştu. Ramazan ayında olmasına rağmen çalışmaların aksaksız sürdüğü Batman Çayı’nın komşusu İstiklal Parkında parke, taş duvar ve aydınlatma direklerinin montaj çalışmalarına da start verildi.

“BATMAN’IN SAHİL KORİDORU OLACAK”
Yüklenici firma yetkilileri Faik Nasıroğlu ve Muzaffer Aslan, Batman sahil koridoru olacak İstiklal Parkı’nda işleri özenle yaptıklarını söylediler. Nasıroğlu ve Aslan, şunları kaydettiler; “Batman için çok önemli olan İstiklal Parkı’nın 1. Etap çalışmaları bize nasip oldu. Bizden sonra da 2. ve 3. Etap çalışmaları, parkın bir yanını Balpınar’a, diğer tarafını da havalimanı terminaline kadar uzatacak. Bu projenin mimarı Vali ve Başkanvekili sayın Hulusi Şahin’e mahcup olmamak için geceli-gündüzlü çalışıyoruz.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim