** Hafta sonu yapılan 3. Uluslararası Batman Yarı Maratonu ve Halk Koşu’na 320 atlet katıldı. 21 Kilometrelik parkuru Ankara EGO sporcusu Afrikalı Geteye Gelaw, 1 saat 3 dakikada tamamlayarak şampiyon oldu. Etiyopyalı atlet Gelaw, iki yıl önce düzenlenen yarışmada da birinci olmuştu.

21 KİLOMETRELİK PARKUR
Batman Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Atletizm Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Batman Valiliği desteğiyle gerçekleştirilen 3. Uluslararası Yarı Maraton’a 3 farklı ülkeden 18 kategoride 7 yabancı 313 Türk olmak üzere toplam 320 atlet katıldı. Belediye Hizmet binası önünde Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un startını verdiği maraton, Batman-Kozluk karayolu güzergahında yapıldı. 21 Kilometrelik parkurda Ankara EGO sporcusu Etiyopyalı Geteye Gelaw, birinci oldu. Parkuru 1 saat 3 dakikada bitirmeyi başaran Gelaw, iki yıl önce de Batman’da birinci olmuştu. Koşuda ikinciliği Beştelsiz Spor Kulübünden Fetene Alemu Regasa, Üçüncülüğü ise Galatasaray Spor Kulübünden Aykut Taşdemir elde etti.

 “KOŞUYA İYİ HAZIRLANMIŞTIM”
Zorlu parkurda şampiyon olan Gelawe, koşu sonrası şunları söyledi: “Zor bir koşuydu. Daha önce de Batman’daki koşulara katıldığım için iyi hazırlamıştım. Birinci olduğum için mutluyum.” Yarışmada üçüncü olan Galatasaray Spor Kulübü sporcusu Aykut Taşdemir ise; “Hava, koşu için çok uygundu. Zorlu bir parkuru tamamlamak bile başarıdır. Batman’da bu tür yarışmaların yapılması önemlidir” dedi. Öte yandan koşu öncesi Gaziantep Atletizm Master Spor Kulübü sporcuları ise Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısına dikkat çekerek; ‘Yeni Zelanda’da Müslümanlara yapılan katliamı lanetliyoruz’ pankart açtı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim