** Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘2. Uluslararası Yarı Maraton’da 411 atlet yarıştı. 21 Kilometrelik parkuru Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot birinci olarak tamamladı. Bazı sporcular ise baygınlık geçirdi.

21 KİLOMETRELİK PARKUR
Batman Belediyesi’nin organize ettiği ‘Uluslararası yarı maratonun’ ikincisi gerçekleştirildi. Yarı maratona 111 kadın ve 300 erkek olmak üzere toplam 411 sporcu katıldı. Güneşli köyünden başlayan 21 kilometrelik parkur, Batman Belediyesi sarayı önünde son buldu. Vali Ahmet Deniz’in startını verdiği maratonu Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı kurum müdürleri izledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Atletizm Federasyon Başkanı Çintimar: “Batman yarı maratonu ve halk koşusu, anlamlı bir günde Çanakkale şehitlerini andığımız bir günde yapıldı. Önümüzdeki yıl maratonu daha da büyüteceğiz. Maratonu, Avrupa Atletizm Federasyonu’nun takvimine de aldırmayı hedefliyoruz” dedi.

ŞAMPİYON; KENYALI ATLET
Güneşli köyünde başlayan ve Batman Belediyesi hizmet binası önünde son bulan 21 kilometrelik parkuru Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot birinci olarak tamamladı. Bazı atletlerin baygınlık geçirdiği zorlu maratonda Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa ikinci, Kenyalı Moses Too ise üçüncü olarak tamamladı. İlk üçe giren atletler için Belediye Kültür Merkezi’nde ödülleri verildi. Maratonun şampiyonu Sang Benard Cheruiyot ise Batman’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek: “Zorlu bir maratondu. Kazandığım için mutluyum” diye konuştu.  (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim