**Batman’da iki merkez mahalle, Balpınar-Segırkan ile iki köyde yapılan muhtarlık seçimlerinde yeni muhtarlar belli oldu. Kentin en büyük mahallelerinden Belde’de 17.385 seçmenden 6.518’i sandık başına gitti. 1266 Oyla en fazla oyu alan Cihan Akburak, Belde’nin yeni muhtarı oldu. Çay mahallesinde de 841 oy alan Niyazi Alpe muhtarlığa seçildi. İşte seçimlerin yapıldığı tüm merkezlerde göreve gelenler ile oy oranları…

BELDE’DE YÜZDE 38’LİK KATILIM
Pazar günü Batman’ın bazı mahalleleri ile köylerinde yapılan seçimlerde yeni muhtarlar belirlendi. Batman’ın en büyük mahallelerinden Belde’de 17.385 seçmenden 6.518’i sandık başına gitti. Muhtarlık seçimine katılım yüzde 38’i buldu. Belde mahallesinde çekişmeli geçen seçimde 1266 oy alan Cihan Akburak muhtarlığa seçilirken, Halil Ay 1097 oy, Tahsin Bademci ise 780 oy aldı. Seçime ilginin az olduğu mahallede 11 aday yarıştı. En fazla oyu alan Cihan Akburak, mahallenin yeni muhtarı oldu.

ÇAY’DA KATILIM YÜKSEKTİ
Batman’ın Çay mahallesinde de 4 aday yarıştı. 2.873 seçmenin bulunduğu Çay’da 2.091 kişi sandık başına gitti. Mahallede seçime katılım oranı yüzde 74 oldu. Oyların 81’ini alan Niyazi Alpe mahallenin yeni muhtarı oldu.  Adaylardan Cahit Taş 554, Mehdi Eren 366, Mehmet Alpyürek ise 272 oy aldı.

İKİ KÖYDE BİRER ADAY…
Batman merkez köylerden Bıçakçı ve Yediyol’da ise muhtar adayları rakipsiz yarıştı. Bıçakçı’daki tek aday Mehmet Emin Kerem 200 oy olarak muhtar seçildi. Yediyol köyündeki tek aday Mehmet Ömeroğlu ise yalnız girdiği seçimde 7 oy alarak muhtar oldu.

SEGIRKAN’DA ÜÇ MUHTAR YARIŞTI
Batman’ın Balpınar beldesi Segırkan mahallesinde ise üç aday yarıştı. 978 Seçmenin bulunduğu mahallede oyların 313’ünü alan İbrahim Atlak, Segırkan’ın yeni muhtarı oldu. Adaylardan Eyyüp Tekin 182, Abdultaif Ağar 171 oy aldı.

YOLVEREN KÖYÜNDE İHTİYAR HEYETİ SEÇİMİ
Merkez Yolveren köyünde ise ihtiyar heyeti seçimleri yapıldı. Yolveren’de ihtiyar heyetine Şükrü Gökçek, Çetin Turan, Hasan Gin ve Hamo Kıy seçildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim