*66 Yaşındaki 5 çocuk babası Mehmet Tilki, Ilısu Baraj gölü dışında kalacak olan mağarasını terk etmemeye kararlı. Atalarının yaşamını sürdürdüğü üç katlı mağarayı modern konutlara değişmediğini belirten Tilki: “Ailem Adana’da fakat kendim Hasankeyf’teki mağaramda mutluyum” diyor.

“MAĞARAM SU ALTINDA KALMAYACAK”
Adana’nın Seyhan Belediyesi’nde emekli olduktan sonra doğup büyüdüğü Hasankeyf'teki mağarasına dönüş yapan 66 yaşındaki Mehmet Tilki: "Burayı hiçbir modern konuta dönüştürmem” dedi. Üç katlı mağarada gözü gibi baktığı güvercin ve keklikleriyle mutlu olduğunu belirten 5 çocuk babası Tilki: "Ailem Adana'da yaşıyor. Onlar ara ara ziyaretime geliyor. Buradaki mağaramda çok mutluyum. Yazın serin ve kışın ise sıcak olan mağarada sağlıklıyım ve mutluyum. Su seviyesi yükseldiğinde de mağaram etkilenmeyecek. Mağarama komşu olan Yamaç külliyesi de baraj suları altında kalmayacak" diye konuştu.

“BURASI GEZİ GÜZERGAHI OLACAK”
Hasankeyf Kalesine yakın olan ve Yamaç Külliyesinin bulunduğu alanın, yerli ve yabancı konuklar için gezi güzergahı olarak planlandığını DSİ yetkililerinden öğrendiğini ifade eden Tilki, şöyle devam etti: "Mağaramda hem eski ilçe merkezine hem de yeni yerleşim birimine baktıkça hüzünleniyorum. Çocukluğum ve gençliğimin geçtiği günler gözümde canlanıyor. Bu nedenle buradan kopma gibi bir düşüncem yok. Büyüklerimin bana bıraktıkları bu mağaraya gözüm gibi bakıyorum. Gözümü burada açtım, burada kapatmak istiyorum. Yamaç Külliyesi ile mağaram arasında 50 metre mesafe var. Gezi güzergahı yapıldığında mağara ve tarihi doku birbirini tamamlamış olacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim