** Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyü karşısında bulunan ve 1412 yılında kurulan tarihi Kostelune köyü, otantik yapısı, mağara evleri ve doğasına uygun şekilde önceki sahibi Mahmut Orak tarafından restore edilerek otele çevrildi.

GRAND LAVİN
Batman’ın Gercüş ilçesi Midyat sınırında sıra dışı otel, hizmete girdi. Daha önce Merdo Otel olarak hizmet veren tarihi mekan, yeni işletmecileri ve Grand Lavin ismiyle bölge insanlarına tatil imkanı sunuyor. 32 otantik ve mağaralardan çevrilme lüks odalarıyla 50 yatak kapasitesiyle hizmete girdi. Grand Lavin sahibi Serhat Sevim, tarihi mekanda müşterilerine en kaliteli hizmeti sunacaklarını söyledi.

KÖYDE 4 YILDIZLI HİZMET
Tarihi mekanlarında 4 yıldız konforunda hizmet verdiklerini ifade eden otelin yeni sahibi Serhat Sevim: “605 yıllık tarihe sahip Süryanilere ait Kostelune köyünü orijinal haliyle değerli ağabeyimiz Mahmut Orak tarafından tam 10 yılda restore edilerek otele çevirilmişti. 18.000 m2’lik bir alanda bulunan otelimizde 2 adet havuz bulunmaktadır. Özellikle orijinal mağara odalarımız, mesire ve piknik alanımız, binin üzerinde meyve ağaçlarımız, restoranımız, şarap mahzeni ve otelde bulunması gereken tüm hizmetler bulunmaktadır. Otelimiz Avrupa standartlarında konforlu ve tarih kokan bir mekandır” dedi.

Editör: TE Bilişim