*Çevreye verdiği kirlilikle bilinen araç lastiklerinin Nevroz şenliklerinde yakılmaması için Vali ve Belediye Eş Başkanları uyarıda bulunuyor; “Temiz bir çevre için lütfen lastik yerine odun yakın.”

 

“LASTİK ATEŞİ TARİHE KARIŞMALI”

Her Nevroz şenliklerinde yakılan araç lastiklerinin çevre kirliliğine neden olduğunu belirten Batman’daki il yöneticileri, şenliklere hazırlanan halkı uyardı. Vali Azmi Çelik, lastik yerine odun yakılmasının hem kentin kirlilikten uzaklaşacağını hem de halkın şenlikleri bayram havasında geçirebileceğini işaret etti. Yaklaşan Nevroz bayramı öncesinde halkın daha çok şenliklerde odun yakmasının gerektiğini ifade eden Vali Çelik, “Baharın müjdecisi Nevroz’u kutlarken biraz da çevreye dikkat edilmeli. Halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyen lastik yakma işi de tarihe karışmalıdır” dedi.

“ÇEVREYİ DE DÜŞÜNMEMİZ GEREK”

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, çevre dostu olduklarını anımsatarak şenliklerde çevre kirliliğinden uzak kalmalarının da gerektiğini belirtti. Eşbaşkan Akel, şöyle devam etti : “Her şeyden önce çevreyi temiz tutan ve çevreye duyarlı bir yerel yönetimiz. 2015’in Nevrozu’nu bu yıl 19 Mart’ta kutlayacağız. Şimdiden bir dizi hazırlık başlattık. Çevre kirliliğine neden olan araç lastiği yerine odun yakılmasından yanayız. Nevroz ateşini yakarken astım hastaları, yaşlıları ve her şeyden önce çevremizi de düşünmeliyiz. Nevroz şenliklerinin kutlanacağı alanda şimdiden bazı çalışmalara start verdik.”

 

Editör: TE Bilişim