*Perşembe günü Newroz şenliğinin kutlanacağı Batman’da yaklaşık 2 ton odun yakılacağını belirten HDP İl Eş Başkanı Abdülbari Karaağaç, “Araç lastikleri çevreyi kirletiyor. 2015 Newroz’un da odun yakmayı tercih edeceğiz” dedi.

 

NEWROZ ŞENLİĞİ PERŞEMBE

2015 Newrozu’nu Perşembe günü kutlayacak olan Batman’da, hazırlıklar son aşamada. Halkların Demokratik Partisi İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, otogar bitişiğindeki alanda yapılacak şenliklerde araç lastiği yerine odun yakılması için partilileri uyardıklarını ifade etti. Çevre kirliliğinin yaşanılmaması için yaklaşık 2 ton civarında odunun şenliğin yapılacağı alan ile çevresindeki güzergahlarda dağıtılacağını anımsatan İl Eş Başkanı Karaağaç, “Çevre duyarlığının ön planda olduğu bir Newroz bayramını kutlayacağız” diye konuştu.

“KENAR SEMTLER UYARILSIN”

Her Newroz’da kentin cadde ve sokaklarını kara bir tablo içinde bırakan araç lastiklerinin artık yakılmamasını isteyen çevreciler de HDP ve DBP İl yöneticilerinden destek istedi. Daha çok kenar semtlerde yakılan eski araç lastiklerinin yakılmaması için camii hoparlörlerinden imamların uyarıda bulunmasını isteyen bazı çevreciler, şunları söylediler; “Şimdiden piyasada eski araç lastiklerini toplayanlar Newroz ateşi hazırlığı yapıyor. Şehrin nefes alabilmesi ve çevre kirliliğinin oluşmaması için odun yakılması doğru tercih olacaktır. Bu konuda herkese düşen sorumluluklar var. Parti yöneticilerinin uyarısıyla bu yıl Newroz’da odun tercih edilmelidir.”

 

Editör: TE Bilişim