** Uluslararası Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in, ünlü mimar Emre Arolat ile üzerinde çalıştığı ve 1 Milyon 700 Bin metrekarelik alanda yapılması planlanan ‘Güneştekin Art Refınery’ adlı Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin projesi, Batman’ın yanı sıra kültür-sanat camiasında heyecan uyandırdı.

**Batman Çağdaş’tan Barış Arslan’a konuşan Uluslararası sanatçı Güneştekin: “Müze, kuşaklar boyu bir proje olarak hazırlandı. Uluslararası sergilere ev sahipliği yapacak, dünyanın en önemli müzelerinden biri olarak tasarlandı. Emre Arolat, projeye Batman Rafinerisi’nin petrol tankları ve yuvarlak formlarımı yansıttı” dedi.

PETROL TANKI FİGÜRLÜ DEV MÜZE
Uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin’in, Batman’a kazandırmayı planladığı ve Valilik tarafından kent girişindeki Batman Çayı kıyısında 1 Milyon 700 metrekarelik alanda yer tahsisi yaptığı Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin proje görseli, heyecan uyandırdı. Güneştekin’in sosyal medyada paylaştığı dev müzenin projesi, kültür-sanat camiasının yanı sıra Batman kamuoyunda yankı uyandırdı. Doğayla iç içe bırakılan ‘Güneştekin Art Refinery’ yakın çevresindeki açık sergileme için ayrılan alan 600 bin metrekare, toplam kapalı alan ise 25.500 metrekare olarak planlandı. Batman Rafinerisi’nin petrol tankları ile Güneştekin’in eserlerinde kullandığı yuvarlak formlarının yansıtıldığı projeyi ünlü mimar Emre Arolat tasarladı.

EYLÜL’DE BATMAN’A GELİYORLAR
Batman Çağdaş’tan Barış Arslan’a konuşan uluslar arası sanatçı Güneştekin, projenin kuşaklar boyu olduğunu söyledi. Mimar Emre Arolat ile Eylül başında Batman’a geleceklerini belirten Güneştekin: “Bir süredir müze projesi üzerinde çalışıyoruz. Projenin Batman ve İstanbul’daki tanıtımları için Eylül başı gibi Batman’da değerlendirme toplantısına katılacağız. Büyük bir projeden söz ediyoruz. Valilik yer tahsisini tamamladı. Kültür-Turizm Bakanlığı’nın ve şehrimizin tüm dinamiklerinin el birliğiyle gerçekleşecek bir proje. Proje, uluslar arası sergilere ev sahipliği yapacak, dünyanın en önemli müzelerinden biri olarak tasarlandı. Bu konuda bir vakıf çalışması da yapılacak. Proje tamamen doğayla iç içe. Batman’ın marka değerini her açıdan artıracak Müze’nin yapımı gerekli destekler sağlandığında 2-3 yılda tamamlamayı istiyoruz. Müzenin tamamlanması için sponsorluklar da düşünülüyor. Sadece Batman’ın değil, Türkiye’ye sanat anlamında çok şey katacak ve dünyanın en önemli müzelerinden biri olacak.”

Editör: TE Bilişim