İki dönemdir Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yapan Servet Kurt, kurumsallaşmada önemli mesafe aldıklarını belirtti. 180 Üyeli Oda da projelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Kurt: “Odamız artık büyük şehirlerdeki odaların seviyesinde. Odamızda sevgi ve saygı ortamı oluştu” diyor.

“6 YILDA ÖNEMLİ MESAFE ALDIK”
Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’nı 2 dönemdir sürdüren Servet Kurt, kurumsallaşmada önemli mesafe aldıklarını kaydetti. Mali Müşavirler Odası’nın kurumsallaşmada önemli mesafe aldığına işaret eden Başkan Kurt, 6 yıllık süreçte yapılan çalışmalara dikkat çekti: “PÜKGEV Vakfına ait yeri, biz yöneticiler ve bazı üyelerimizin yaptıkları bağışlarla satın aldık. E-imza uygulamasına garantör olarak tüm halkımızın istifadesine sunduk. Sanal İmza talep eden herkese bu işlemi 10 dakikada sunuyoruz. Bilirkişi eğitimlerini İlimizde mevcut hocalarımızla birlikte veriyoruz. Konkordato komiserliği eğitimini de yakın bir zamanda Ankara’dan gelecek TÜRMOB eğitmenlerimizle vereceğiz. Muhasebe haftalarını önemsiyoruz. 6 Yıldır bu haftaları çok güzel etkinliklerle andık. 180 Üyesi olan Oda’da 55 stajyerimiz var. Meslektaşlarımızla sık sık bir araya gelip dayanışmaya yönelik etkinlikler yapıyoruz.”

“HEDEF DAHA ÇOK EĞİTİM”
Her ay’a 1 ya da 2 etkinlik sığdırdıklarını ifade eden Başkan Kurt: “Her şeyden önce odamızın fiziksel yapısıyla ilgili bir sıkıntısı yok. Yeni konferans salonuyla birlikte daha çok etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladık. Odamızda hiçbir zaman projeler bitmez. Bilgiye dayalı bir meslek örgütü olduğumuz için hep eğitim ağırlıklı proje üretmek zorundayız. Bu yıl da hedefimiz daha çok eğitim ağırlıklı projeleri hayata geçirmektir” dedi.

“YENİ KONFERANS SALONU ODAYA YAKIŞTI”
Kısa bir süre önce resmi açılışı yapılan konferans salonunun Mali Müşavirler Odası’na ayrı hava kattığını belirten Başkan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce konferans salonumuz oldukça kullanışsızdı.Bu salonun Baştan sona yenilenmesi hep içimde bir ukde idi. Salonu yeniden inşa etmek çok şükür ki ben ve arkadaşlarıma nasip oldu ve Meslektaşlarımıza layık bir eğitim salonunu hizmetlerine sunmuş olduk. Bu konferans salonu sadece bizlerin değil, şehrimizdeki tüm Odalar ile STK’ların yararlanacağı bir salondur. Konferans salonunun kapısını tüm Batmanlılara açtık. Herkesi misafir etmeye hazırız.”

“BATMAN İÇİN HER PLATFORMDAYIZ”
Batman’ın tanıtımında Oda’nın üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirdiğine işaret eden Başkan Kurt, şöyle devam etti: “Ekonomi parametrelerin yanı sıra şehrimizin problemleri ve geleceğine yönelik önerilerimizi hemen her platformda dile getiriyoruz. Çünkü yaşadığımız bu şehre karşı bizimde sorumluluklarımız var. Bu güne kadar dışarıda katıldığımız bütün toplantı ve etkinliklerde Batmanımızı temsil etme bilinci ile hareket ettik. Temsil anlamında kentimizi yücelten bir oda olduğumuzu düşünüyorum. Mali Müşavirler olarak bizler Yeminli müşavirler kardeşlerimiz ile et ile tırnak gibiyiz. Her aile içinde problemler olabilir. Sorunlarımız varsa kendi aramızda çözüyoruz. Odamız, büyük şehirlerdeki bazı Odaları geride bırakacak düzeyde. Onlarla yarışır durumdayız. Her şeyden önce Odamızda sevgi ve saygı ortamı oluşturduk. 6 Yıllık sürece çok şey sığdırdığımıza inanıyorum. Bazı eksikliklerimiz var ama kafamızdaki kurumsal yapıyı da oda da oturttuğumuza inanıyorum.”

“SİİRT’TEKİ MESLEKTAŞLARIMIZI
UNUTMADIK”

Siirt’teki meslektaşlarına da çalışabilecek ortam oluşturduklarını söyleyen Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Kurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Odamıza bağlı Siirt’teki 20 meslektaşımız için de açtığımız temsilcilik binamız ilk defa bizim dönemimizde hizmette. Batman’da üye sayımız 160, önümüzdeki süreçte bu rakamın 250 civarına çıkmasını tahmin ediyoruz. Bölgede sayılı odalardan biriyiz. İki hafta önce konferans salonunun açılışa ağırladığımız konuklarımızın Batman’a bakış açıları bizleri fazlasıyla memnun etti.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim