Genel Müdürlüğün açıklamasına Batman Üniversitesi’nden ise; “Rektörümüzün haberde paylaştığı açıklamalarda Sayın Bakanımızın müjdesini verdiği raybüsün şehrimize yapacağı katkılar dile getirilmiştir. Söz konusu haberimizde de bu yer almıştır” yanıtı geldi.

GENEL MÜDÜRLÜKTEN AÇIKLAMA
Devlet Demir Yolları Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi peş peşe açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde Batman Üniversitesi Basın Birimi üzerinden gönderilen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı F. Şinasi Kazancıoğlu’nun, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’a ziyareti tartışma konusu oldu. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’nün, Batman Üniversitesi’nden gönderilen ziyaret ve ‘saha çalışmaları’yla ilgili metnine şu yanıt verildi: “Genel Müdür Yardımcısı F. Şinasi Kazancıoğlu Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt illerindeki yük taşımaları, ayrıca Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van demiryolu hatlarında incelemelerde bulunmuştur. Ayrıca okul arkadaşı olan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aydın Durmuş’a nezaket ziyaretinde bulunmuştur. Ziyaret esnasında haberlerin içeriğinde verilen kurumumuzla ilgili konular ve projeler hiç konuşulmamıştır. Habere konu açıklamalar Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş tarafından yapılmıştır. Genel Müdürlüğümüzün Batman İlindeki yatırımları ve projeleri Vali Sayın Hulusi Şahin ve Milletvekili Sayın Ziver Özdemir ile birlikte yürütülmektedir.”

ÜNİVERSİTE’DEN AÇIKLAMA
Batman Üniversitesi Basın Birimi de yanlış değerlendirmelere karşı Genel Müdürlüğün açıklamasına cevap verdi. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Söz konusu haberde Raybüs ile ilgili herhangi bir açıklamamız bulunmamakta olup, Bakanımız Sayın Karaismailoğlu’nun müjdesini verdiği Raybüs’ün hayırlı olması temennisi yer almaktadır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un okul arkadaşı olan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Sayın F. Şinasi Kazancıoğlu Sayın Rektörümüzü nezaket ziyaretinde bölgedeki demir yolları ile ilgili saha çalışması yapmak üzere geldiğini belirtmiştir. Söz konusu haberimiz de de bu yer almıştır. Rektörümüzün haberde paylaştığı açıklamalarda ise Sayın Bakanımızın müjdesini verdiği Raybüsün şehrimize yapacağı katkılar diler getirilmiş ve Sayın Rektörümüz, Bakanımıza teşekkürlerini belirtilmiştir. Batman Üniversitesi olarak şehrimizin gelişimine, sorunlarının çözümüne katkı sunmak temel amaçlarımız arasındadır. Batman’da göreve başladığı ilk günden bu yana aidiyet duygusu ile çalışan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, ne yerel idarecilerin ne de ilimizin milletvekillerinin görevlerini üstlenmektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim