**Batman’ın Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen tarihi Erzen Antik Kenti ve birçok hastalığı şifa olduğu düşünülen balıklı göl turizme kazandırılıyor.

** Roma döneminde kaplıca, kür ve tedavi merkezi olarak kullanıldığı bilinen tarihi mekanda incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin: “Burada saklı olan tarihin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi ve ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle kurtarma kazısı yapılacak” dedi.

3 BİN YILLIK GEÇMİŞE SAHİP
Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’un Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasındaki 3 Bin yıllık tarihi Erzen Antik Kenti ve şifalı olduğu düşünülen Balıklı Göl’ün turizme kazandırılması için Batman Valiliği harekete geçti. Vali Hulusi Şahin, titizlikle üzerinde durduğu tarihi mekanda incelemelerde bulundu. Kurum müdürleri, Batman Üniversitesi ile Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri ile birlikte balıklı gölde incelemelerde bulunan Vali Şahin, Erzen Antik kentinin Roma dönemine kadar uzanan eski bir tarihi olduğunu ifade ederek: “Erzen Antik kenti, Ortaçağ'da önemli bir yerleşim yeri ve burada Dilmeçoğulları Beyliği ve Eyyubiler uzun yıllar hüküm sürmüşler.  O dönemde kalan tek hatıra bu Balıklı göl'dür. Balıklı göl,  Roma döneminden itibaren kaplıca, kür merkezi ve tedavi merkezi olarak kullanılmış.  Günümüzde de vatandaşlarımız burayı bir şifa merkezi olarak kullanıyorlar” dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Çalışmalar kapsamında tarihi mekandaki projenin süreç içerisinde netleşeceğine de dikkat çeken Vali Şahin: “Burada saklı olan tarihin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Biz gerekli girişimleri yaptık. Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi,  Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir kurtarma kazısı, restorasyon ve rekreasyon alanı üretmek için çalışmalara başladık. Şu anda sadece bir araştırma çalışması yapacağız. Süreç içerisinde projenin durumu netleşecek. Aynı zamanda burayı vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde istifada edebileceği bir alan haline getireceğiz” diye konuştu. Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Hali Eren, Batman ve Artuklu Üniversitesi Öğretim üyelerinin de yer aldığı heyetle alanı inceleyen Vali Şahin, balıklara yem atmayı da ihmal etmedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim